Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmaneli'de cadde ve sokak isimleri değiştirildi

        (Fotoğraflı)

        Zeki Ceyhan

        BİLECİK (İHA) - Osmaneli Belediyesi, son aylık olağan Meclis toplantısında ilçenin cadde ve sokak isimleri tarihi ve kültürel mirasa uygun olarak değiştirildi.

        Osmaneli Belediyesi Meclis Salonunda aylık olağan Meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında gündemin 20. maddesi olan cadde ve sokak isimleri tespit komisyon raporu görüşüldü ve komisyon raporundaki kararlar oy birliği ile kabul edildi. Osmaneli Belediyesi tarafından cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesiyle ilgili bir süredir numarataj çalışması yapılmaktaydı. Yapılan son meclis toplantısında nihai karar verildi ve cadde, sokak isimleri Belediye Meclis Kararıyla değiştirildi. Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında toplanan Belediye Meclis Toplantısında numarataj çalışmasına Belediye Meclis üyeleri Hayati Kaba, Yalçın Yağız, Hasan Eroğlu, Hüseyin Nusret Dinçer, Turan Ağdağ, Ramazan Bozüyük, Bekir Torun, Saim Taşgın, Cahit Öker, Şaban Güdem ve Murat Özer oy birliği ile karar verdi.

        Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli'nin tarihi ve kültürel mirasına uygun olarak değiştirilen cadde ve sokak isimleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "101, 102 gibi numaralarla ifade edilen sokak, cadde isimlerini değerlerimize uygun olarak değiştirdik. Şehitlerimizin, Türk ve İslam Büyüklerinin, Bilim ve Sanat Üstatlarının isimlerini sokaklarımızda yaşatmayı hedefledik. Bu titiz çalışmada birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden tüm Belediye Meclis Üyelerimize ve Belediye Yöneticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

        (ZC-KÇ)

        09.03.2017 16:39:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler