Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatürk'ün Aspendos Antik Tiyatrosu' na gelişinin 87. yılı kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Sedat Temel

        ANTALYA (İHA) - Atatürk'ün Antalya'nın Serik ilçesindeki tarihi Aspendos Tiyatrosunu ziyaretinin 87. yıldönümü törenlerle kutlandı.

        İlk tören, Serik Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene, Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Cumhuriyet Baş savcısı Harun Karahan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Buradaki törenin ardından ikinci kutlamalar Aspendos Antik Tiyatrosunda devam etti.

        Serik Kaymakamı Haluk Şimşek burada yaptığı konuşmada, "Ulu Önder Atatürk 9 Mart 1930 yılında Aspendos'u ziyaret etmiştir. Gelişinin yıldönümünü kutluyoruz. 6 Mart tarihinde Antalya, 9 Mart tada Serik'e geldi. Aspendos'u ziyareti sırasında buradaki vatandaşlarla sohbet etti. " dedi. Genç öğrencilere seslenen Kaymakam Şimşek, "Ülkemiz üzerinde o zaman yabancı ülkelerin emelleri vardı her zaman da var. Yabancı güçler bizimle uğraşıyorlardı. O zamanlar okumayan insanımız çoktu. Bizler de bilime ilime teknolojiye önem vermemiz lazım. Gençlerimizin bilime önem vermesi lazım. Atatürk o zamanlar kadınlara öncelik verdi. Kadınlarımız şu anda da istediğimiz yerde değil. Bizim de kadınlarımıza öncelik vermemiz lazım. Bu gün yine aynı devletlerin oyunlarına karşı mücadele veriyoruz. Onların elinde olan bilginin bizde de olması lazım. Bizi bölmeye çalışıyorlar. Onun da farkındayız. Mücadelemiz devam edecek" dedi.

        Program Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi gösterileri ile devam ederken, ardından da Atatürk'ün Serik e gelişi ile ilgili okullar arasında düzenlenen Şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan ve Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan tarafından ödüllerin verilmesiyle son buldu. (ST)

        09.03.2017 16:48:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler