Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Şahin: "Ovalardan yeterince yararlanamıyoruz"

        - Samsun Valisi İbrahim Şahin:

        - "Çarşamba ve Bafra Ovalarından yeterince yararlanamıyoruz"

        - "Şu an kişi başına düşen milli gelirimiz 10 bin dolar seviyesinde. Eğer biz bu geliri 10 bin dolardan 15 bin veya 20 bin dolar seviyesine çıkarırsak herkes bizimle uğraşmaktan vazgeçer. Eğer güçlenirsek bizim ile uğraşmayı keseceklerdir"

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun'da Kızılırmak Deltası üzerinde olan Bafra Ovası ve Yeşilırmak üzerinde olan Çarşamba Ovası olmak üzere iki tane ova bulunduğunu hatırlatarak, "Biz bu ovalardan yeterince yararlanamıyoruz" dedi.

        Samsun Valisi İbrahim Şahin, 19 Mayıs ilçesinde muhtarların şikâyet, talep ve önerilerini dinlemek üzere 19 Mayıs Gençlik Kampı Konferans Salonunda düzenlenen 'Muhtarlar Buluşması'na katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından '15 Temmuz Tarihi Değiştiren Direniş' belgeseli gösterildi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın ardından konuşan Vali İbrahim Şahin, "Değerli muhtarlar, çok güzel bir ilçede yaşıyorsunuz. Allah'ın bahşettiği çok güzel bir coğrafyadasınız. Dünyada iki veya üç yerde olan bir deltada konuşlanmış durumdasınız. İlçeniz sınırları içerisinde Kuş Cenneti ve Nebiyan Ormanı gibi dünyanın en güzel iki harikası var. Buraları gözümüz gibi birlikte koruyacağız. Bizler gelip geçiciyiz, görevimiz devam ettiği sürece buradayız ve buraları koruyacağız. Esas buraların sahibi sizlersiniz. Sizler burayı en güzel şekilde koruyup, kollayıp, gözetmek durumundasınız. Nitelikli tarım diye tabir ettiğimiz alanlara girelim. Buradaki temel amaç, burada tarım ile uğraşan insanların daha fazla para kazanmaları, hayvancılıkla uğraşan insanların ise ürünlerini daha yüksek fiyattan satmalarıdır. Bizim biraz ürünlerimizin daha fazla para etmesini sağlayacak yöntemler geliştirmemiz gerekiyor. Çalışacağız ve bunum için de çaba sarf edeceğiz. Bu bölge gerçekten çok kıymetli ve değerli bir bölge. Bir bölümü 19 Mayıs İlçesi sınırları içinde bulunan Kuş Cenneti bizim biraz ayrıcalıklı olarak koruyup kolladığımız bir yer. Emin olun buraya gelip, gezerek görenler gittikleri yerde burayı tekrar tekrar anlatıyorlar. Düşünün burada 50-60-100 farklı kuş türünün olduğu bir kuş parkı müzesi olsa, buraya yaşayan bir müze yapsak inanın buraya turist akın eder" diye konuştu.

        "Ovalardan yeterince yararlanamıyoruz"

        Samsun'un her ilçesinde bir başka güzelliğin olduğunu belirten Şahin şöyle devam etti: "Hep birlikte bu güzellikleri olabildiğince muhafaza edeceğiz. Bu bölgeleri kollayıp koruyacağız ve gelecek nesillere güzel bir şekilde ileteceğiz. Kuş Cenneti'nde belirli bölgelerde avlanmayı yasakladık. Muhtarlarımızdan gelen istek üzerine diğer bölgelerde de avlanmayı yasakladık. Av yasağı ile ilgili muhtarlarımıza bu konuda özellikle teşekkür ediyorum. Kuş Cenneti ile ilgili hükümet nezdinde de farkındalık oluştu. Burası UNESCO Geçici Listesi'ne girdi. Biz bu işleri bir şekilde takip edeceğiz. Sizlerin de bu anlamda desteğinizi istiyoruz. İlimizde Kızılırmak Deltası üzerinde olan Bafra Ovası ve Yeşilırmak üzerinde olan Çarşamba Ovası olmak üzere iki tane ova bulunmaktadır. Biz bu ovalardan yeterince yararlanamıyoruz."

        "Güçlenirsek bizim ile uğraşmayı keseceklerdir"

        Türkiye'de şu an kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolar seviyesinde olduğunu belirten Vali Şahin sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer biz bu geliri 10 bin dolardan 15 bin veya 20 bin dolar seviyesine çıkarırsak herkes bizimle uğraşmaktan vazgeçer. Eğer güçlenirsek bizim ile uğraşmayı keseceklerdir. Onun için çok hızlı bir şekilde bizim kişi başına düşen milli geliri 15 bin doların üzerine çıkarmamız gerekiyor. Bizim büyümemizden, güçlenmemizden rahatsız oluyorlar. Onlara inat mücadele edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın çalışma temposunu biliyorum. Bu kadar çok çalışan bir Cumhurbaşkanımız varken bizim burada yatıyor olmamız düşünülemez. Her şeyden önce bizlerin sorumluluğu var."

        Konuşmaların ardından 19 Mayıs ilçesi mahalle muhtarları sırayla söz alarak sorun ve taleplerini Vali Şahin ve Başkan Yılmaz'a iletti.

        Toplantıya ayrıca Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve mahalle muhtarları katıldı.

        (SAM-SLH-Y)

        09.03.2017 18:27:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler