Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Germencik'te Serkan Karaismailoğlu konferansı büyük ilgi gördü

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Germencik Belediyesinin düzenlediği 'Kadın Beyni ve Erkek Beyni Arasındaki Farklar' Seminerine ilgi oldukça yoğundu

        Germencik Belediyesinin önderliğinde, Serkan Karaismailoğlu'nun verdiği seminere katılımcılar yoğun ilgi gösterirken Karaismailoğlu izleyicilere ilginç bilgiler aktardı. Seminere Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Toy, Kaymakam Ayhan Işık ve eşinin yanı sıra daire amirleri de ilgi gösterdi.

        Karaismailoğlu'nun bilimsel bir o kadar da mizahi anlatımıyla ''Kadın Beyni Erkek Beyni, Kadınlar ve erkekler arasındaki farklar, karşı cinsin sizi kızdıran, güldüren hatta şaşırtan birçok tepkisinin nedenini anlattığı seminer yaklaşık 1,5 saat sürdü. Karaismailoğlu beynimizde ki farklılıklar ile Erkekler neden dinlemez, Acaba beyinlerimizin işitmeden sorumlu bölgeleri birbirinden farklı mı, Kadınlar çok mu konuşur, Kadınlardaki 'dır dır' kavramı gerçek midir ve altında yatan sinir bilimsel açıklama nedir, 'Beni hiç anlamıyorsun' sözünü duymayan erkek var mıdır, kadınlar bu isyanlarında ne kadar haklılar gibi sorulara cevaplar ararken çalışma alanının 'Beyin cinsiyeti' olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, "Bu eğitim sisteminde çocuğa öğrenmek istemediği bir şeyi öğretmeye çabalamak zaten zorken, bir beyinle mücadele ederken karşımıza birdenbire iki beyin çıkıyor; Kadın beyni ve erkek beyni. Çok net biliyorum ki, beynimizin cinsiyeti biyolojik cinsiyetimizden bağımsız. Bu aslında bizim için çok önemli bir fırsat. Bu farklılığın cinsellikle ilgisi yok, öğrenme, görme, işitme, düşünme gibi farklılıkları var" dedi.

        Beyin cinsiyetinde farklılıkların oluşma sebebinin anne karnında maruz kalınan testesteron hormonuna bağlı olduğunu ileri süren Karaismailoğlu, "Anne karnında maruz kaldığımız prenatal testesteron hormonu beyin cinsiyetinde çok önemli. Ne kadar çok testesterona maruz kalırsanız beynimizin sol yarım küresi daha geç geliştiği için bir asimetri oluşur. Bu beyin erkek beynidir. Bu hormonun salınımını etkileyen her şey beynimizin cinsiyetini belirler. Annenin stresi, beslenme, iklim, coğrafya gibi koşullar, hamilelikteki altıncı ve sekizinci ayı bunda çok önemli. Burada asla ve asla üstünlük gibi bir şey yok. Dişi beynin de erkek beynin de avantajları var. Birbirini çok güzel tamamlıyorlar." Dedi.

        Seminere katılanlar yapılan açıklamalarla dişi ve erkek beyninin öğrenmeye etkileri hakkında bilgi sahibi olurken Germencik Belediye Başkanı ümmet Akın, seminer sonunda Serkan Karaismailoğlu'na, çiçek takdim etti.

        (MB-Y)

        10.03.2017 09:57:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler