Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tek başına Süphan Dağına tırmandı

        (Fotoğraflı)

        Özcan Beşkardeş

        BİTLİS (İHA) - Ankara'dan gelen dağcı Tarık Bünyamin Kaya, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde tek başına Süphan Dağına solo kış tırmanışı gerçekleştirerek bir ilki başardı.

        Yıllardır birçok dağa tırmanışlar gerçekleştiren 52 yaşındaki dağcı Tarık Bünyamin Kaya, 4058 metre yüksekliğindeki Türkiye'nin üçüncü yüksek dağı olan Süphan Dağına tek başına kış tırmanışı gerçekleştirerek, Süphan Dağına solo kış tırmanışı yapan ilk dağcı oldu. Dağın zirvesine ulaşan Kaya, zirvede aynı zamanda kahve yapıp içmeyi de ihmal etmedi.

        Dağcı Tarık Bünyamin Kaya, yaptığı bu tırmanışla hayalini gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Yıllardır gruplar halinde birçok dağa zirve tırmanışları yapmaktayım. Daha önce Kayseri'de bulunan Erciyes Dağına ve Aksaray'da bulunan Hasan Dağına tek başıma solo kış tırmanışları gerçekleştirmiştim. Ancak bu tırmanışlarımı yüksek dağlarda gerçekleştirme hayalim vardı. Şükürler olsun ki ülkemizin üçüncü yüksek dağı olan Süphan Dağına tek başıma zirve yaparak bu hayalimi de gerçekleştirmiş oldum. Bugüne kadar Süphan Dağına tek başına solo kış tırmanışı yapan ilk dağcı oldum. Bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Tırmanışım için gerek arayarak, gerek mesaj yollayarak güzel temennilerde bulunan dostlarımıza minnet ve şükran duygularımı ifade ederek teşekkür ediyorum. Ayrıca evinde konuk olduğum ve bana desteklerini esirgemeyen Orhan Emen ve ailesine teşekkür ederim. Adilcevaz13 Haber sitesine ve basınımızın güzide habercilerine katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

        (MSA-Y)

        10.03.2017 11:01:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler