Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Esma Eserkaya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini anlattı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - AK Parti Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Esma Eserkaya, Odunpazarı bölgesinde yaşayan kadınlara, halk oylaması ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

        Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, ülkenin ilerlemesindeki engelleri ortadan kaldıracağını ve bunların halka bir şekilde anlatılması gerektiğini söyleyen Eserkaya, "1982 Anayasası, Cumhurbaşkanına sınırsız yetkiler tanımış bir anayasadır. Bu nedenle şu andaki sisteme göre yürütmenin başında hem Başbakan hem Cumhurbaşkanı vardır. Bu iki başlılığın ülkemize verdiği zararı görmek için dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Ecevit'e anayasa kitapçığını fırlattığı günleri hatırlamamız yeter. 16 Nisan'da halk oylamasından 'Evet' çıkacağına yürekten inanıyoruz. Bunun içinde Odunpazarı Kadın Kolları teşkilatı olarak her zamanki gibi tüm gücümüzle sahalarda olacağız" ifadelerini kullandı.

        (BRK-MET-Y)

        10.03.2017 12:49:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler