Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vatandaşlar sorunlarını Gezici Hizmet Ekibi ile Büyükşehir'e iletiyor

        - Tüm ilçeleri ve kırsal bölgeleri gezen Gezici Hizmet Ekibi, vatandaşların sorun, şikayet ve taleplerini HTYS üzerinden ilgili daire başkanlıklarına anında iletip, çözümünü sağlıyor

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermeye başlayan Gezici Hizmet Ekibi, tüm ilçeleri ve kırsal bölgeleri gezerek, vatandaşların sorun, şikayet ve taleplerini HTYS üzerinden ilgili daire başkanlıklarına anında iletip, çözümünü sağlıyor.

        Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gezici Hizmet Ekibi, öncelikli olarak kırsal mahallere giderek, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla sohbet ediyor, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini anlatarak, vatandaşların sorunlarını dinliyor. Gerek kahvehanelere gerekse de vatandaşların evlerine gidilerek gerçekleştirilen ziyaretler sırasında tespit edilen sorunlar, anında Hizmet Talep Yönetim Sistemi'ne (HTYS) giriliyor. HTYS sayesinde vatandaşlar tarafından iletilen talep ve şikayetler ilgili daire başkanlıklarının sistemine düşerek, gerekli işlemler başlatılıyor, anında çözüm önerileri sunuluyor. Çözüm üretilmesi gereken acil konular ise ilgili daire başkanlarına direkt iletiliyor.

        Bugüne kadar Mezitli, Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mut'un en ücra mahallerine ulaşan Gezici Hizmet Ekibi, gittikleri mahallelerde vatandaşlara iletmek üzere yanlarına hediyeler alırken, çocuklar için de içerisinde yapboz, kalemlik ve Türk bayrağının bulunduğu paketler götürüyor. Ekipler, hediye paketlerinin yanı sıra Dosteli Market'te hazırlanan kolileri, tespit edilen yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyor.

        Çalışmalarına öncelikle kırsal mahallelerden başlayan Gezici Hizmet Ekibi, merkez mahalleleri de ziyaret edecek.

        "Daha önce böyle bir uygulama görmemiştik"

        Gezici Hizmet Ekibi, son olarak ziyaret ettiği merkez Akdeniz ilçesinin Civanyaylağı, Iğdır, Camili, Köselerli ve Akdam Mahallelerinde mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Civanyaylağı Mahallesi Muhtarı İsmail Toker, "Daha önce böyle bir uygulama görmemiştik. Teşekkür ediyoruz. Vatandaş ne istiyorsa birebir isteklerini söylüyor ve bu çok güzel bir şey. Böyle işlerin devamını istediğimiz gibi yapılmasını da istiyoruz. Yollarımız yapıldı, mezarlıklarımız yapıldı ve devam ediyor. Eksiklerimiz de sırası gelince yapılıyor. 444 2 153 hattı ile daha önce hiç irtibata geçmedim ama bugün ayağımıza kadar kendileri geldi. Bizim için çok güzel bir hizmet. Anında isteklerimizi dinleyip, kayıt altına alıyorlar. Böylelikle taleplerimizin akıbetini takip etmemiz daha kolay olacak" dedi.

        Iğdır Mahallesi sakinlerinden İsa Süngü de "64 yıldır Iğdır'da yaşıyorum. Daha önce böyle bir hizmet görmemiştim. Hep biz gidiyorduk ama şimdi hizmetler ayağımıza kadar geliyor" diye konuşu.

        Iğdır Mahallesi'nde yaşayan Fadıl Yıldırım ise "Büyükşehir ile tanışmamızın çok geçmişi yok ama bu dijital ortamda hayata geçirilen hizmet, taleplerimizi takip etme, anında bildirimde bulunma gibi kolaylıklar getiriyor. Yerine gidip takip ederken zaman kaybı yaşamaktansa artık dijital ortamda işlerimizi takip edebiliyoruz. Güzel bir uygulama. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 Mart ayından itibaren köyümüze birçok hizmet yapıldı. Altyapı, yol, kanalizasyon, içme suyu hizmeti aldık. Arıza olunca aynı gün gelip onarıyorlar. Yollarımızın asfalt ve yamalarını güzel yaptılar. Şu anda bu çalışmalar da devam ediyor" şeklinde konuştu.

        (KYM-Y)

        10.03.2017 14:13:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler