Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Buharkent'te Bakan Soylu sevinci

        - Buharkent halkı Bakan Soylu'yu bağrına bastı

        (Fotoğraflı)

        AYDIN (İHA) - İçişleri Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Buharkent'te gece mitingi düzenledi. Alanı dolduran binlerce kişi Bakan Soylu'ya sevgi gösterilerinde bulundu.

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gece 22.00 sıralarında helikopterle indiği Buharkent İlçe Stadında Buharkent Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve çok sayıda protokol üyesi ve partilileri tarafından karşılandı. İki saat gecikmeyle ilçeye gelen Bakan Soylu, soğuk havaya rağmen saatler öncesinden miting alanını doldurarak kendisini bekleyen ilçe sakinlerinden özür diledi.

        Bakan Soylu'ya ziyareti için teşekkür eden Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, "1 Haziran seçimleri öncesi Sayın Bakanımız bizlere destek için buraya gelmişti. Bizde büyüklerimize mahcup olmamak için bize oy verenleri pişman etmemek için gece gündüz çalışıyoruz. Bakanımızı terörle mücadele için yaptıklarını ve hizmetlerini takip ediyoruz. Allah kendisinden razı olsun öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve ekibinden Allah razı olsun güç kuvvet versin. 16 Nisan tarihi bir süreç inşallah tarih yeniden yazılacak. Buharkent evet diyecek. Hazır mısınız evet demeye? Sandıkları patlatmaya hazır mısınız?" dedi.

        Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'da, "Aradan üç yıl geçti yine aynı meydanda yine birlikteyiz. O gün Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'da vardı. O günden sonra Buharkent'te hizmet destanı yazılmaya başladı memnun musunuz ? İyi ki seçmişiz diyor musunuz? İnşallah bugün tekrar bakanımız burada ben Denizlili bir hemşeriliniz olarak belediye başkanınızla gece gündüz çalışıyoruz Allah birliğimizi daim eylesin inşallah. 16 Nisan'da o yeni yürüyüş yeni başlangıçla birlikte daha güçlü bir Türkiye dimdik bir Türkiye, saygı duyulan bir Türkiye olacak hazır mısınız? Allah'ım sizden razı olsun diyorum ve tekrar bakanımıza bu bölgeye geldiği için şeref verdiği için ve terörle gece gündüz canını dişine takarak mücadele ettiği için kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz. Allah yolunu açık eylesin bahtını açık eylesin muzaffer eylesin diyorum hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

        Büyük alkışlar altında kürsüye çıkan Bakan Soylu ise; "Buharkent'e gelmeden 16 Nisan gelir miydi? Arkadaşlar program yaptılar dedim ki; 'Bana bir Buharkent yazarsanız içim öyle rahat eder' Çünkü bize büyük bir vefa gösterdiniz bize büyük bir sahiplik gösterdiniz ve bize 1 haziranda burada büyük bir hediye verdiniz sizlere minnettarız sizlere müteşekkiriz Buharkent hepinizi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyor ve hayırlı akşamlar diliyorum. Çok değerli AK Parti Aydın ailesinin değerli başkanı çok değerli belediye başkanımız kıymetli ilçe başkanımız AK Partı bayrağını burada taşıyan kıymetli kardeşim ve bu saatte bu meydanda bizleri yalnız bırakmayan tıpkı 1000 metre rakımdaki Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde tamda bu saatlerde meydanı dolduran kardeşlerimiz gibi yüreği bu ülke için çarpan yüreği bu millet için çarpan yüreği milletin iradesi egemenliği ve bağımsızlığı için çarpan ataları olan efelerden devraldığı sancağı aziz kılmak için her noktada bende varım diyen çok değerli Buharkent'li kardeşlerim sizlerle aynı çatı altında aynı davanın aynı safında ve şu ay yıldızlı bayrağın altında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu onur duyduğumu ifade ederek sözlerime başlıyor ve hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum. Ankara'dan çıkarken birisi bana dedi ki oraya gidiyorsun orası menderes toprağıdır orası efeler toprağıdır orası demokrasi toprağıdır ben onları Allah için seviyorum oradaki kardeşlerime söyle millet sevdalısı gece gündüz çalışan uyumayan oturmayan yılmayan Allah'tan başkasının önünde eğilmeyen uzun bir adamdı bunu bana söyleyen adı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dı bunu bana söyleyen sizlere selam söyleyen" dedi.

        Alanı dolduran kalabalığa teşekkür eden Soylu, "Değerli Buharkentliler işte bugün Aydın'ın dört bir köşesinde program yaptık dün Trabzon'da aynısını yaptık onun öncesinde Mardin'de, Muğla'da aynısını yaptık Tunceli'de, Çanakkale'de aynısını yaptık Bilecik'te aynısını yaptık bu ülkenin doğusunda ne konuştuysak batısında da aynısını konuştuk çünkü bir derdimiz var bizim şurada şuraya işli şuraya nakışlı bir derdimiz var bu ülkeyi oyalamak isteyen bu ülkeyi geri bırakmak isteyen bu ülkeyi başka mahvillerden idare etmek isteyen bir anlayışa karşı bir itirazımız var bizim ve bunu ortaya koymak için bizim bildiğimiz tek adres millettir. Başka bir adres yok. Bizim bildiğimiz tek kapı millettir, başka kapımız yok. Bu milletin evlatları pes etmiyor. Her zaman illaki biri çıkıyor ya Menderes çıkıyor ya Özal çıkıyor ya Erbakan çıkıyor ya Türkeş çıkıyor ve en sonunda Recep Tayyip Erdoğan çıkıyor ve bu milleti bu çukurdan çıkartıyor" diye konuştu.

        Bakan Soylu'nun konuşmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Erol, Soylu'ya Buharkent ürünlerinden oluşan bir sepet ve plaket sundu. Soylu, Buharkentlilerden 16 Nisan'a kadar çok çalışacaklarının sözünü aldı.

        (AS-MB-Y)

        10.03.2017 15:16:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler