Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ortaokul öğrencileri park temizliğine talip oldu

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez Mezitli ilçesindeki Muhittin Develi Ortaokulu 7 F sınıfı Çevre ve Temizlik Kulübü öğrencileri, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a, göstereceği bir parkın temizliğini üstlenmek istediklerini bildirdiler.

        Viranşehir Mahallesi'ndeki Muhittin Develi Ortaokulu 7 F sınıfı Çevre ve Temizlik Kulübü öğrencileri, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı makamında ziyaret ederek, diğer okullarda okuyan öğrencilere örnek olacak bir davranış sergilediler. Ziyarete, Okul Müdürü Celalettin Akdoğan, Müdür Yardımcısı Dilek Göçer ve Sınıf Öğretmenleri Bahar Gül ile birlikte gelen Çevre ve Temizlik Kulübü öğrencileri, Başkan Tarhan'a, "Parklar temiz yerlerdir, temiz yerler olmalıdır. Bazı insanlar, parkları çöplük olarak görüyorlar ve çöplerini parka atıyorlar. Sizden ricamız 7 F sınıfı olarak bize bir park söyleyin ve biz sınıf olarak söylenen parkı temizleyelim" şeklinde yazılı ve imzalı bir metin sundu.

        Öğrencilerin bu isteği karşısında oldukça mutlu olan Başkan Tarhan, temizlik değerlerine vurgu yapan öğrencilerin 'temiz çevre' çağrısına destek olacağını belirtti. Tarhan, öğrencilerin isteği üzerine Viranşehir Mahallesi'nde bulunan Haydar Arslan Parkı'nın temizlik çalışmalarını, okulun Çevre ve Temizlik Kulübü öğrencilerine verebileceğini söyledi. Öğrencilerin temizlik konusunda gösterdikleri duyarlı davranışın ilçede bulunan diğer tüm okullara örnek olmasını dileyen Tarhan, "Öğrencilerimizin bu örnek davranışı beni oldukça mutlu etti. Bizleri ziyaret eden Çevre Kulübü öğrencileri, ilçemizde bulunan herhangi bir parkın temizliğini yapmak istediler. Öğrencilerimizin bu desteğiyle ilçemizi birlikte yönetecek ve güzelleştireceğiz. Yeni neslin çevreye daha duyarlı olması konusunda birçok çalışma yaptık. Şimdi de bu çalışmaların geri dönüşünü almaya başlıyoruz. Öğrencilerin çevreye göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı kutluyor, bu tür çalışmaların diğer tüm okullarda örnek olmasını diliyorum" dedi.

        (KYM-Y)

        10.03.2017 16:23:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler