Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstiklal Marşı okundu ve işaret dili ile anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        Sedat Temel

        ANTALYA (İHA)- Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen, Liselerarası İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasında birinci olan Sümeyye Yalçın'ın okuması sırasında kendisine eşlik eden arkadaşları Safiye Elma ve Batuhan Katıkaya'nın da ilk iki kıtasını işaret dili ile anlattı. Serik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma, Liselerarası İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışması' Serik Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Bu yıl 2.si gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy'u Anma, Liseler Arası İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasına 13 okul katıldı. Her okuldan bir öğrencinin katıldığı yarışmada öğrenciler birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı. Serik Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya, Kaymakam Haluk Şimşek, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Serik Cumhuriyet Savcısı Harun Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, öğrenciler ile veliler katıldı. Yarışma bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

        Jüri, birinciyi seçerken zorlandı

        Bütün Öğrenciler istiklal Marşı'nı okuduktan sonra sıra jürinin kararı açıklamasına geldiğinde salonda heyecanlı anlar yaşandı. Jüri üyeleri en güzel İstiklal Marşı okuyan öğrenciyi seçerken hayli zorlandı. İstiklal Marşının Kabulünün 96.Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı kapsamında Liselerarası İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasının birincisi Serik Anadolu Lisesi öğrencisi Sümeyye Yalçın oldu. Yarışmanın ikincisi Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi, Münevver Avcı, üçüncü Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Betül Çetinkaya oldu. Yarışmanın birincisi Sümeyye Yalçın'ın okuması sırasında kendisine eşlik eden arkadaşları Safiye Elma ve Batuhan Katıkaya'nın İstiklal Marşı'nın törenlerde okunan ilk iki kıtasını işaret dili ile anlatması programa bir farklılık kattı ve beğeni topladı. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncüye ödüllerini Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve Serik Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan verdi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediye verildi. Toplu fotoğraf çekiminden sonra program sona erdi.

        (ST-Y)

        10.03.2017 17:18:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler