Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTBİRLİK'ten çiftçilere ortaklık çağrısı

        (Fotoğraflı)

        Sedat Temel

        ANTALYA (İHA) - ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı ve Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz, ANBİRLİK'i Türkiye'nin en büyük tarım kooperatifi haline getirmek istediklerini belirterek, çiftçileri kooperatife ortak olmaya davet etti.

        ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı ve Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz, ANTBİRLİK'in çalışmaları ve hedefleri doğrultusunda genel değerlendirmelerde bulundu. ANTBİRLİK Serik Kooperatifi Yönetim Binasında düzenlenen toplantıya Kaymakamı Haluk Şimşek, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, ANTBİRLİK Genel Müdür Vekili Mustafa Zeybek ve ANTBİRLİK Ürün Müdürü Serik Kooperatifi Müdür Vekili İmdat Keskin katıldı.

        Toplantıda konuşan Mustafa Yavuz, yeni ürün alımlarının çiftçileri rahatlatacağını belirterek, "Narenciye de önemli yol aldık. Buğday alımlarımız da olacak. Silaj alımlarına başlıyoruz. Nar alımı bizim için çok önemli. Zeytin ve yağında hedef büyüttük. Girdi maliyetleri düşecek. İlk Hedefimiz ANTBİRLİK'te 23 Bin ortak. Çiftçilerimiz bir olalım diri kalalım. İşimiz gücümüz her şeyimiz çiftçimiz" dedi.

        Başkan Yavuz, "Biz çiftçilerimizin sıkıntılarını gidermek, sorunlarına ortak olup çözüme kavuşturmak için ANTBİRLİK'in kapılarını ardına kadar onlara açtık ve açıyoruz. Bu nedenle ANTBİRLİK'imizin ortak sayısını 23 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Geçmiş yıllarda yalnız Serik'te 12 bin 500 Kooperatif ortağı var iken bu gün ne yazık ki ortak sayımız binin altında. Biz Yönetim Kurulu olarak seçme ve seçilme kaygısı taşımadan her şey çiftçimiz için diyerek Antbirlik' i yeniden Türkiye'nin en büyük Tarım Kooperatifi olması yolunda çalışıyoruz. Bunun birinci yolunun da ortak sayımızın artması ve çiftçilerimiz adına doğru planlama ve projeler üreterek etkin bir çalışma içerisinde olmaktan geçtiğine inanıyoruz. Bu nedenle diyorum ki, çiftçilerimiz, gelin ANTBİRLİK'e ortak olun" diye konuştu.

        ANTBİRLİK'in çalışmalarını takdir eden Kaymakam Şimşek ise, "Ben de çiftçi bir ailenin çocuğuyum. ANTBİRLİK'in bölgedeki konumu gerçekten çok önemli. Yöre halkının büyük bölümü kırsal kesimde yaşıyor ve çiftçilik yapıyor. Gelecek için hazırladığınız projeleri de olumlu görüyorum. Eğer diğer çiftçiler de ortak olma konusunda uyum sağlarsa bütün çiftçilerin kazançlı çıkacağına inanıyorum" dedi.

        10.03.2017 17:39:59 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler