Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya kuklaları Buca'da

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Dünyanın en büyük kukla festivallerinden biri olan 11. Uluslararası Kukla Günleri'nin Buca'daki gösterileri seyirci akınına uğradı. Festival süresince farklı ülkelerden üç kukla tiyatrosunun sahne alacağı Buca'da ilk iki oyun adeta kapalı gişe sahnelendi.

        Kukla tiyatrosu tutkunlarının 11 yıldır büyük bir ilgi ile takip ettiği Uluslararası Kukla Günleri bu yıl da İzmirlilere keyifli zamanlar yaşatıyor. 20 ülkeden 40 kukla tiyatrosu topluluğunun katıldığı etkinlik, kentteki birçok salonda sahneleniyor. 11. Uluslararası Kukla Günleri kapsamında Buca'da üç oyun sahne alıyor. İspanyol grubun "Tek başına" adlı gösterisiyle Buca'da başlayan kukla tiyatrosu rüzgarı Bulgaristan ekibinin "Küçük Kurbağa" oyunuyla devam etti. Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu'nda sahnelenen oyun özellikle çocukların yoğun ilgisiyle karşılandı. Bulgaristan Kukla Topluluğu'nun sahnelediği ve yetişkinlerinde bir zamanlar çocuk olduğunu, hayal kurmayı ve soru sormayı sevdiğini anlatan "Küçük Kurbağa" oyununu izlemeye gelen çocuklar keyifli bir gün geçirdi. 2-19 Mart tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Kukla Günleri kapsamında Buca'da sahnelenecek son oyun ise Almanya'dan "Olağanüstü Yolculuk" adlı gösteri olacak. 14 Mart tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda sahnelenecek olan kukla oyunu; dünyanın etrafında kukla, müzik ve dansın karışımıyla yapılan bir yolculuğu anlatıyor.

        (CA)

        11.03.2017 10:13:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler