Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir yeni yerleşim alanlarına yeni yollar açıyor

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Karaköprü'deki yol yapım ve bulvar çalışmaları kapsamında ilçe merkezinde yeni yapılan yerleşim alanlarına yeni yollar yapıyor.

        Her yıl ortalama 25 bin nüfus artışının yaşandığı Karaköprü'de yeni yaşam bölgelerini takip ederek sorunsuz bir ulaşım için yollar ve bulvarlar inşa eden Büyükşehir Belediyesiyle Karaköprü ilçesi bölgenin gelişen yüzü olmaya devam ediyor. Çelik köprü çalışmalarının sona geldiği ve 2017 planlamasında 3 adet köprülü kavşak yapımının yer aldığı Karaköprü'de son dönemlerde açılan bulvarlarla bölgede konut yapımlarında artış gözlendiği belirtildi. Gelecek yıllarda olası trafik sorununun yaşanmaması için yol yapım çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, ulaşım mastır planlarını belirlediği tarih ölçüsünde hayata geçirerek ilçe gelişiminde önemli rol oynuyor.

        "Yol medeniyettir"

        Karaköprü'de devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, amaçlarının daha da yaşanabilir yerleşim merkezleri oluşturmak olduğunu söyledi. Çiftçi, "Yol medeniyettir. Bu anlayışımı 13 ilçemizin tümüne yayıyoruz. Özellikle geniş bulvarlarla önem veriyoruz ve bu da aslında gelecekte ne yapmak istediğimizi halkımız güzel bir şekilde görecektir" dedi.

        "Mahallemize 5 bulvar yapılıyor"

        Karaköprü'nün yeni yerleşim merkezlerinden biri olan Batı Kent Mahallesinde Muhtar Şükrü Çay ise mahalle içerisinde yapılan 5 adet yeni bulvar ile birlikte yerleşim sayısının arttığını söyledi. Vatandaşların kendisine sürekli olarak memnuniyet belirttiğini dile getiren Muhtar Çay, "bu çalışmaların mimarı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'dir. Batı Kent Mahallesi Çardaklı Bulvarı, Beyazıt Bulvarı, Buluntu Hoca Bulvarı ve ismi önümüzdeki günlerde tayin edilecek 2 yeni bulvarımızla birlikte şimdiden Şanlıurfa'nın en gözde ve aranır mahallesi oldu. Tüm emeklerinden dolayı Büyükşehir Belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

        (BB-SD-Y)

        11.03.2017 14:14:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler