Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biga'da 6 bin fidan toprakla buluştu

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Biga'da Bakacak çiftliği köyü gelir getirici tür ağaçlandırma sahasına bugüne kadar şiddetten öldürülmüş kadınlar adına 6 bin adet fıstık çamı fidan dikildi.

        Biga Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülgün Çako yaptığı açıklamada, "Ezilen ve eksik görülen kadınların ezilen ve eksik görülmeyen kadınlar olması ve bu dünyaya katkımızı toprağa geri vermek amacı ile buradayız. 3 bin fıstık çamı fidanı ve 2 bin adet ıhlamur fidanını toprakla buluşturduk. Umarım bu çabamız, bizi eşitliğe, eksik olmamaya ve ezilmemeye götürsün" diye konuştu. Biga Orman İşletme Müdürlüğü Toprak Muhafaza Şefi Dr. Muhammet Akkaya, kötü hava şartları altında emekçi kadınların arazide yevmiye ile fidan diktiklerini belirterek, "Kadınlar, yağışlı ve soğuk günlerde fidan dikemezlerse yevmiye alamıyorlar. Onların ne şartlarda çalıştıklarını görmek için emekçi kadınlar adına Biga Kent Konseyi Kadınlar Meclisi ile öğrencilerimiz fidan dikimi talep ettiler. Bizlerde kendilerine yardımcı oluyoruz" dedi. Dikime, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi(BİİBF)Biga Genç Tema Başkanı Meltem Kükrer, Biga Kent Konseyi Başkanı Gülgün Çako, Genel Sekreter Ayfer Çalışkan ve kadınlar katıldı.

        (GD)

        11.03.2017 14:42:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler