Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli'de gerçeği aratmayan kurtarma tatbikatı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Buber

        KOCAELİ (İHA) - Deniz kurtarma ekibi DASKAR, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde gerçeği aratmayan kurtarma tatbikatları gerçekleştirdi.

        Deniz kurtarma ekibi DASKAR, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'la tatbikat programı öncesi kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltının ardından DASKAR derneği tarafından önceden kurgulanan tatbikat senaryoları gerçekleştirildi. Kurtarma operasyonlarında DAKSAR ekibine bağlı bir kişi elbiseleri ile denizde açığa bırakıldı ve kurtarma ekiplerince kısa sürede kurtarıldı. Bir diğer kurguda ise denizde fenalaşan bir dalgıcı kurtaran arama kurtarma ekipleri organizasyona katılan kişilerden alkış aldı.

        Organizasyon sonrasında açıklamalarda bulunan DAKSAR Başkan Yardımcısı Murat Kaya, "Dernekte uzun yıllardır başkanlık yapan Kaptan Serdar Ardıç ve başkan yardımcısı Murat Kaya 2000 yılında İstanbul, Kalamış'ta kurulan ve faaliyet gösteren derneği sürekli olarak daha da ilerilere götürmüş olup, şuanda bin 860 üyesi ve 200 kişilik gönüllü aktif üyesi ile denizlerde birçok arama ve kurtarma olayında 7 gün ve 24 saat tamamen gönüllü olarak hizmet vermeye devam etmektedir" dedi.

        (İG-GY-Y)

        11.03.2017 16:00:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler