Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda gözyaşları sel oldu

        (Fotoğraflı)

        Alper Korkmaz

        İSTANBUL (İHA) - Gaziosmanpaşa'da En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda öğrenciler, İstiklal Marşı'nı okudukları sırada duygulanarak gözyaşlarına boğuldu.

        Gaziosmanpaşa Belediyesi, 'İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 96'ncı yılında ilçedeki ortaokul öğrencileri arasında 'En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması' düzenledi. Gaziosmanpaşa Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yarışma öncesi mehter takımı bir gösteri sundu. İstiklal Marşı'nı en güzel okuyabilmek için birbirleriyle yarışan öğrenciler, performanslarıyla gönülleri mest etti. Yarışmada bazı öğrenciler İstiklal Marşı'nı okuduğu sırada duygulanarak gözyaşlarına boğuldu.

        Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta programda yaptığı konuşmada, "96 yıl önce İstiklal Marşımızın kabulü olmuştu ve 96 yıldır büyük bir coşkuyla her alanda söylenmeye devam ediyor. İstedik ki hem anmış olalım, bunu da çocuklarımızla birlikte yapalım. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak bütün okullarımızda İstiklal Marşı'nı en iyi okuyabilen çocuklarımızı tespit ettik. Bu öğrencilerden 20 tanesiyle bir yarışma tertip ettik. Yarışmada İstiklal Marşımızı en iyi okuyan öğrencimizi ödüllendirmeyi planladık. Çocuklarımız bize İstiklal Marşı'nın ruhunu yaşattılar. Yarışmadan, ödülden daha çok bu geçmişteki ruhu, istiklal ruhunu büyük bir heyecanla yaşatmış olması bizleri daha da mutlu etti. Umarım bu millete bir daha İstiklal Marşı yazmak nasip olmaz" dedi.

        6'ncı sınıf öğrencisi Nisa Nur Cingöz, "Gerçekten çok duygulandım. Bu kesinlikle heyecandan değil. İstiklal Marşı'nın duygusu o kelimelerinden, kıtalarından dolayı. Zaten son kıtası çok duygulu. Bütün kıtaları duygulu ama son kıtası beni benden alıyor" diye konuştu.

        Yarışmada birinci olan Zehra Tuna, "Bu vatan için her şeyi yapmaya hazırım" dedi. Tuna'ya ödülünü AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem verdi.

        Yarışma sonunda birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet, üçüncüye bisiklet hediye edilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise birer saat takdim edildi. Program bitiminde ayrıca tüm katılımcılara İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'un kitabı hediye edildi.

        (AK-ÖY-CC-Y)

        12.03.2017 09:57:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler