Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kızıltepe'de toplu nikah töreni yapıldı

        (Fotoğraflı)

        İslam Akış

        MARDİN (İHA) - Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Kızıltepe ilçesinde bir düğün salonunda 41 çiftin nikahı kıyıldı.

        Yapılan nikah törenine Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ahmet Odabaş, kamu kurum müdürleri, ve çok sayıda davetli katıldı. Nikahta konuşan Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, her başarılı erkeğin arkasında bir kadının olduğunu söyledi. Çankırı, "Eşlerinizin arkasında durarak bir ömür boyu paylaştıkça çoğalan sevginizin her geçen gün daha fazlalaşması bununla beraber birbirinize duyduğunuz saygıyla perçinleşmesini diliyorum. Şimdi hep beraber sizlerin nikahını kıyarken hanımlar ne diyecek.

        Hep beraber 'Evet' diyeceğiz. 16 Nisan'da da inşallah sizlerle beraber bu evet sonucu aldığımızda mutlulukları hep beraber paylaşacağız. Şimdiden sizlere mutluluklar diliyorum. Bir yastıkta devlete, millete, ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirmenizi temeni ediyorum" dedi.

        Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman ise yaptığı açıklamada bu mutlu günde hep bir arada olmaktan sevinç duyduğunu belirtti. Yaman, "Aile bizim toplumumuzun en önemli kuruluşlardan bir tanesi, burada hep birlikte sizin bir akit yapmanıza ve bir ömür boyu mutlu olmanıza sebep olacak bir birlik kurmanıza şahitlik edeceğiz. Büyükşehir belediyesi olarak artık sizden kesilen vergilerin ve merkezi daireden gelen ödeneklerin hepsini size harcayacağımızı her defasında belirtmek istiyorum. Sizlerin hep yanında olacağız. Kadınlarımızın yanında olacağız. Engellilerimizin yanında olacağız. Gençlerimizin yanında olacağız. Sizlerin hemşerilerimizin yanında olacağız. Mutlu günlerinizde yanınızda olacağız. Allah korusun inşallah sıkıntı olmaz ama o günde de muhakkak bizi yanı başınızda hissedeceksiniz. O sıkıntılarınızı gidermeye çalışacağız. Allah sizleri bir yastıkta kocatsın. 41 çiftimiz 41 kere maşallah Allah nazardan saklasın ve hep beraber Mardin olarak inşallah huzurlu mutlu ve sevinçli olalım" diye konuştu.

        Konuşmalardan sonra 41 çiftin nikahı kıyıldı ve ardından evlilik cüzdanları verilerek altın hediye edildi. Nikah töreninden sonra pasta kesildi ve çiftler törene katılan misafirlerle beraber davul zurna eşliğinde halay çekti.

        (İA-AKK-Y)

        12.03.2017 10:05:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler