Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sorgun'da Çanakkale Şehitleri ve Kınalı Hasan'ı anma konferansı

        (Fotoğraflı)

        Rukiye Yılmaz

        YOZGAT (İHA) - Sorgun Belediyesi, Çanakkale Şehitleri ve Kınalı Hasan'ı anma adlı konferans düzenledi.

        İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda gerçekleşen konferansa saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Yazar Salim Dağ Çanakkale ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının öneminin bugün geldiğimiz koşullarda daha iyi anlaşıldığını belirterek "Çanakkale Savaşı'na Van'dan, Hakkari'den, Diyarbakır'dan onca mesafeleri kat ederek savaşa katılan kahraman şehitlerin torunlarına dedelerinin fedakarlıkları iyi anlatılmış olsaydı, belki bugün çocuklarımız güneydoğuda polise taş atmayacaklardı. Ancak maalesef onlar bu milli şuurdan yoksun bırakıldılar. Bir emekli öğretmen olarak ben bu sorumluluğu kendimizde, eğitimcilerde görüyorum" dedi.

        Bütün arkadaşlarının şehit olduğu bir bataryada 276 kiloluk top mermisini tek başına taşıyarak ateşleyen ve düşman donanmasının en büyük zırhlılarından Ocean adlı gemiyi tek vuruşta batıran meşhur kahraman Onbaşı Koca Seyit'in savaştan sonraki zorlu yaşamına ait hatıralarını, geçtiğimiz yıllarda vefat eden kızından bizzat dinlediğini belirten Dağ, "Seyit Onbaşı ömrü boyunca karşılaştığı onca zorluğa rağmen asla yaptığı kahramanlıkla övünmemiştir. Bu davranış ancak Türk milletine mahsus bir alicenaplıktır. Bunu başkalarında görmek mümkün değildir" diye konuştu.

        (RY-BMG)

        12.03.2017 11:02:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler