Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuşba'da mahalle ziyaretleri devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van'ın Tuşba Belediyesinin gelenekselleştirdiği mahalle buluşmaları aralıksız sürüyor.

        Tuşba ilçe sınırlarında bulunan tüm mahallelere sürekli ziyarette bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bu hafta Güveçli, Göllü, Tevekli ve Beyüzümü mahallelerini ziyaret etti. Her mahallede çok kalabalık ve coşkulu bir şekilde vatandaşlarla bir araya gelerek, mahallenin sorun ve sıkıntılarının istişare edildiği programda, özellikle 16 Nisan halk oylaması için de vatandaşlara bilgilendirme ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında doyurucu bilgiler verildi.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin de katıldığı mahalle ziyaretinde, Beyüzümü Mahallesinde kangrene dönüşen 18. Madde ve 16 Nisan referandumu hakkında bilgilendirme yapıldı. Programda vatandaşlara seslenen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; "Evet bugün burada siz değerli Beyüzümü Mahallesi sakinleriyle bir aradayız. Bugün burada AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve 26. Dönem Malatya Milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık Hanımefendi aramızda. Kendisine huzurlarınızda ve sizler adına muhabbet şehri Tuşba'ya hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Evet, malumunuz bizler Tuşba Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri sürekli sizlerin yanındayız. Bizler Beyüzümü Mahallesinde tüm yolları kilit parke taşı ve BSK asfalt yaptık. Göreve geldiğimiz günden beri Beyüzümü Mahallemizde, eski adı Şahın Bağı anlamına gelen Şahbağı Mahallemizde yollarımızı Avrupa standartlarına çıkararak sizleri çamurdan, çukurdan ve tozdan kurtardık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Tabi bizler göreve geldiğimiz andan itibaren Van'da, belki de doğuda eşi benzeri görülmemiş projelerimizle Van halkına ve Tuşba'mıza ilkleri yaşatıyoruz. Bundan bir kaç gün evvel Van milletvekillerimizin ve Van il başkanımızın çabalarıyla Van'ımızda 1655 afet kotu sorun olmaktan çıktı ve 1652 kotuna çekildi. Van'ımızda ve Tuşba'mızda 20 yıldan fazla bir süredir sorun oluşturan ve çözümü bir türlü gerçekleşmeyen 1655 afet kotu sorununu bizler 3 yıllık bir süre içerisinde çok şükür çözdük. Van'ımıza ve Tuşba'mıza hayırlı olsun inşallah. Bizler göreve geldiğimiz ilk andan beri halkımızın hizmetkarı olarak bu yola baş koyduk. Yaptığımız çalışmalar ile inşallah Tuşba'mızı güneşin kenti, Tuşba'mızı daha güzel ve daha yaşanılabilir bir hale getireceğiz. Beyüzümü Mahallemizde kangrene dönüşen 18. Madde uygulamasını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Sayın Mustafa Yalçın Bey ile görüştük. Sorunun en kısa zamanda çözümü için tekrar sizlerle buluşacağız. Yine Beyüzümü'nün en büyük sorunu olan vahşi çöp depolama alanı, rehabilitasyon ve düzenli depolamaya geçişi önündeki engelleri kaldırdık. Büyükşehir Belediyesi ve VANÇEB tarafında buranın iyileştirilmesi gerçekleştirilecektir" dedi.

        16 Nisan'da referandum yapılacağını da hatırlatan Özgökçe, "Yıllardır ülkemiz, askeri anayasa ile yönetildi. Ülkemizin gelişip büyümesi ile artık bu anayasanın değişmesi gerektiği kesindir. Şimdi yeni, daha çağdaş, daha etkin ve ülkemizi dünya liderliği yolunda daha da ileri taşıyacak olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi siz değerli halkımızın oyuna sunulmaktadır. İnşallah vatansever Tuşba'mız farkını ortaya koyacak, sandıklara gidecek ve 'evet' oyunu kullanacaktır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde nasıl Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durduysa, şimdi de aynı dik duruşu sergileyerek ve yine Sayın Cumhurbaşkanımızın ardında dik durarak 'evet' diyecek. 16 Nisan'da Tuşba'mızın farkını ortaya koyacaktır. Ben tekrar bu güzel günde böyle coşkulu bir kalabalıkla bizlerle burada olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim'' ifadelerini kullandı.

        AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda'nın yaptığı kısa konuşmanın ardından kalabalığa hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, "Öncelikle bugün aranızda olduğumuz için çok mutluyum. Bu salonu hınca, hınç dolduran siz değerli vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi 16 Nisan'da ülkemiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Cumhurbaşkanlığı referandum seçimi var. Sizlerin bildiği gibi bizden önce, yani AK Parti döneminden önce sosyal devlet anlayışı yoktu. Bizim insanlarımız hastane kapılarında sıralarda bekler, ilaçlar alınamaz, hastalar tedavi edilemezdi. Çocuklarımızın kitaplarını biz bulamazdık. Biz 7 kardeşiz. Annem okuma, yazma bilmez. Allah rahmet eylesin, babam da ilkokul mezunu bir esnaftı. Biz 7 kardeştik, ama hiçbirimiz yeni kitap almadık. Ama hamd olsun şimdi bakıyorsunuz hepsinin kitapları yeni, bakıyorsunuz hepsinin ellerinde bilgisayarları var, okullarında internet bağlantıları var. Bunları söylememin, anlatmamın sebebi zaten sizler buraya kadar gelmişseniz AK Parti'yi biliyorsunuz tanıyorsunuzdur. 15 yıl boyunca bizler bu hizmetleri sizlerle buluşturduk. Sizlere helali hoş olsun. Bunların bin katına layıksınız. Hepinizden Allah razı olsun. Hele bir gece var ki, o gecede yaptıklarınız hepinizin ellerinden öpmemizi gerektirir. 15 Temmuz gecesinde Türkiye'mizin istikbaline ve istiklaline sıkılan kurşunlar vardı. O gece burada babalarım, annelerim, nenelerim o gece caddelerdeydi ve o meydanlarda nasıl nöbet tuttuğunu ben iyi biliyorum. Babalarım namazlarını kılmış dualarını etmiş bize dua etmeye gelmişler. Allah hepsinden razı olsun. Van kararını vermiştir. Burada Tuşbalı hemşehrilerim kararlarını vermiştir. Sizlerin 15 Temmuz'da yaptığınız kahramanlık dillere destandır. Sizler burada bir destan yazdınız. Bu destanın Çanakkale Destanı'ndan hiç bir farkı yoktur. 1915'te Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle nasıl Çanakkale Destanı'nı yazdıysak, 15 Temmuz'da da Van'da o destanı yazdık. Sizlere helal olsun" diye konuştu.

        "Muhtar bile olamaz" dedikleri adamın bugün milletin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğunu ifade eden Çalık, "O gece hain terör örgütü milletimizin ve Cumhurbaşkanımızın hayatına kast etmek istediler. Ülkemize kara tohumları ekmek istediler. FETÖ yalnız değildi. Yanında PKK terör örgütü de vardı. DEAŞ terör örgütü de vardı. İsimleri ne kadar farklı olursa olsun soyadları aynı, kalleş. Bu kalleş terör örgütleri ülkemizin birliğine ve beraberliğine kurşun sıkıyorlar. Peki onlara kim dur diyecek derseniz, onlara Vanlılar dur diyecek Allah'ın izniyle. Cumhuriyet Halk Partisinin bir başkanı var, hepiniz onu SSK Genel Müdürü olarak da bilirsiniz. Hepiniz hastanelere gittiğinizi, günlerce kuyruklarda beklediğinizi hatırlarsınız. O günlerin genel müdürü Kılıçdaroğlu şimdi CHP'ye genel başkan olmuş. Ben çok üzülüyorum Cumhuriyet Halk Partisine. Neden derseniz? Biz Anayasa değişiklik teklifini meclise getirdik. Bir ay o mecliste çalıştık. Bir ay boyunca Türkiye'ye madde madde anlattık. Milletvekillerimiz madde madde anlattı, akabinde CHP milletvekilleri bizim milletvekillerimizi ısırdı. Bildiğiniz gibi birinin bacağını ısırıp, diğerinin burnunu kırdılar. Biz Anayasa değişiklik paketinin maddelerini okurken, Kemal Kılıçdaroğlu bizleri hiç dinlememiş. Dinlemesinden vazgeçtik, yaptığımız Anayasa paketini de okumamış. Okumuşsa da anlamamış. Okumamışsa da yazık, anlamamışsa da yazık. Atatürk'ün koltuğunda oturan bir genel başkan, Türkiye'nin sistemi değişiyor ve adam bilmiyor" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından vatandaşlarla bir süre sohbet havasında devam eden program daha sonra son buldu.

        (MSA-Y)

        12.03.2017 11:04:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler