Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belediye meclis üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Cihan Kizir

        ADIYAMAN (İHA) - AK Parti yerel yönetimler vizyonu ile meclis üyeleri görev ve sorumlulukları konulu toplantı gerçekleştirildi.

        Adıyaman Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, Kahta İl Başkanı Engin Akel, meclis üyeleri ve çok sayıda parti üyesi katıldı. Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, "Yaklaşık bir haftadır saha çalışmalarında beraberiz inşallah bu dakikadan sonra bu çalışmalarımız daha tempolu bir şekilde devam edecek. Sizlerden ricam sadece merkezde değil ilçelerdeki, beldelerdeki belediye meclis üyelerimizle sahadaki çalışmalara aktif bir şekilde katılın. Bu önümüzdeki dönem Türkiye açısından tüm İslam dünyası açısından oldukça önemlidir ve bizim de bu konudan dolayı kendimizi iyi bir şekilde hazırlayıp çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam etmemiz lazım" dedi.

        Daha sonra konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, "AK belediyecilik anlayışımız 1994'te cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapmasıyla birlikte başlayan bir serüvendir. 5 yıllık belediye başkanlığı süresinde yapmış olduğu hizmetler öyle bir farkındalık arz ettirdi ki biz belediye hizmetleriyle Türkiye'de iktidar olmayı başardık. Yerel yönetimler denilince Türkiye'de 4 tane yerel yönetim var. Birincisi belediyecilik, ikincisi il özel idaresi, üçüncüsü mahalle, dördüncüsü ise köydür. Bizler AK Parti olarak belediyecilik konusunda Türkiye'de farklı bir misyon, farklı bir süreç, farklı bir vizyonla ilerledik. Bizim anlayışımızda şehir medeniyetinin oluşumu ile büyüyen değişim ve dönüşüm insanların huzuru, mutluluğunu artırarak insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ve felsefesiyle icra yapan bir anlayışla geliyoruz" ifadelerini kullandı. Son olarak konuşan TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Türkiye'nin geçmiş tarihlerde çok sıkıntı yaşadığını vurgulayarak, "Türkiye ne yaptıysa güçlü iktidarlar döneminde yaptı. Biz diyoruz ki istikrar olsun. Bir belediye başkanı 5 yıllığına seçildi ve bu belediye başkanı 5 yıl boyunca ne yapacağını düşünecek. Şimdi Türkiye'de 65. Hükumet iş başında. Bakın 65 tane hükumet kurulmuş 93 yılda, bir buçuk yıl bile yetmiyor bir hükumet kurulmuş. Bu 65 hükumetin 34 tanesi bir yıldan az ömrü olmuş. 3 aylık, 5 aylık, 7 aylık 1 yıllık hükumet 3. Köprüyü yapabilir mi, üçüncü havalimanını yapabilir mi, Marmaray'ı yapabilir mi, Avrasya'yı yapabilir mi, Çanakkale'yi yapabilir miydi? Hangi koalisyon iktidarı bugüne kadar bu projelere imza attı. Bugün eğer hastaneler yapılıyorsa, okullar, üniversiteler, yollar, köprüler yapılıyorsa tek başına iktidar olunduğu için yapılıyor. Rahmetli Menderes tek başına iktidar olduğu için Türkiye çağ atladı. Rahmetli Özel güçlü bir iktidar olduğu için Türkiye çağ atladı. Peki geçmiş iktidarları hatırlayın koalisyon dönemleri hatırlıyorsunuzdur karanlık yıllar, kaos yıllar. Milletvekili pazarlıkları, zamlar, ekonomi canavarları, trafik canavarları, yazar kasa atmalar, kitapçık fırlatmalar, bütün bunlar koalisyonlar döneminde oldu. Dünya günlük gülistanlık dönemler yaşarken Türkiye hep küçüldü. Türkiye tarihinin en büyük küçülmelerini bu koalisyon dönemlerinde yaptı. Bizde diyoruz ki artık bu koalisyonlar olmasın. 16 Nisan oldukça önemli bir tarih hem Türkiye açısından hem de İslam dünyası açısından. Bu referandumda çok çalışmalıyız" diye konuştu.

        (CK-SD-Y)

        12.03.2017 12:32:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler