Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüp'te 400 STK 'Evet Platformu' kurdu

        (Fotoğraflı)

        Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp ilçesinde Eyüp Belediyesi öncülüğünde 400 sivil toplum kuruluşu (STK) 'Evet Platformu' kurdu.

        16 Nisan halk oylamasına sayılı günler kala seçim çalışmaları hız kazandı. Bu kapsamda Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın öncülüğünde bir araya gelen 400 STK, referandum sürecinde güç birliği yapma kararı aldı ve 'Evet Platformu' kuruldu. Platformun ilk toplantısı Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın ev sahipliğini yaptığı toplantıya STK temsilcileri katıldı.

        "Memleket meselesi"

        Toplantıda STK temsilcilerine seslenen Başkan Remzi Aydın, yeni sistemin detaylarını anlattı ve muhalefetin eleştirilerine açıklık getirdi. 16 Nisan'da oylanacak olan 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne destek vermek için 'Evet Platformu'nu kurduklarını açıklayan Aydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada meselenin memleket meselesi olduğunu belirtti. 16 Nisan öncesi kritik bir sürecin yaşanacağını aktaran Başkan Aydın, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

        "Bugün yaklaşık 400 sivil toplum kuruluşu (STK) ile bir araya gelerek referandum sürecinde bilgilendirme toplantısı ve bununla beraber 'evet' çalışmasını başlatmış olduk. Referanduma 'Evet Plaftormu'nu bugün itibariyle kurmuş olduk benim öncülüğünde. Referandum gerçekten çok önemli, sıradan bir oylama değil. Geçmişimizi büyük ölçüde korumak ve uzun yılları kapsayan geleceğimizi teminat altına alma çabası ve son virajı diye düşünüyoruz. Çok önemli bir memleket meselesi, tarihe mal olacak bir memleket meselesi. Dolayısıyla bu kritik süreci kazasız atlatmak adına tüm insanlarımızın bu sürece dahil edilmesi gerektiğini düşündük. Umuyorum ki çok sağ duyulu bir şekilde bu süreci tamamlayacağız."

        (SA-ÖY-SO-Y)

        12.03.2017 13:46:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler