Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yakutiye Belediyesi'nden 40 yaş üstü 40 kadına menopoz eğitimi

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, Yakutiye Kadın Meclisi ile Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa olarak "40 yaş üstü 40 kadına" menopoz eğitimi veriliyor. Eğitimin başladığı ilk ders öncesi kadınların gününü kutlayan Ali Korkut, başarılar diledi. Kadınlara fincan hediye eden Korkut, Hollanda'nın bir kadın bakana uygun gördüğü ilkel davranışı da kınadı.

        Yakutiye Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi, Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kadınlara yönelik menopoz eğitimi verilecek. 5 hafta boyunca Cumartesi ve Pazar günleri Yakutiye Belediyesi Meclis salonunda yürütülecek eğitimlere 40 yaş üstü 40 kadın katılıyor. Eğitim programını Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi öğretim üyeleri tarafından veriliyor. Eğitimin ilk gününde "Menopoz Okulu" katılımcılarına başarılar dileyen Ali Korkut, katılımcılara fincan hediye etti.

        Başkan Korkut, başarılar dilerken "Belediyemiz, Atatürk Üniversitemizin Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezinin değerli hocaları, Kadın Meclisimiz bir araya gelerek toplumun temeli, temel direği kadınlara yönelik projeler geliştiriyoruz. Kadınlar beden ve zihin olarak ne kadar dinç ve gelişmiş olursa, sorunlar o kadar kolay aşılır. Karınca kararınca bir hediye ile gününüzü kutluyorum" dedi.

        İlk ders, Ayla Çelebi tarafından, üreme sağlığı, kadının kendini ve özelliğini tanıması üzerine yapıldı. Kadınların belirli aş üzerinde çeşitli sorunlarla karşılaştığını hatırlatan Prof. Dr. Ayla Çelebi "Bunların en ciddi olanı belirli yaş aralığında karşılaştıkları menopozdur. Hanımlara burada, menopoz dönemi, menopoz dönemini etkileyen faktörler, menopoz döneminde görülen rahatsızlıklar ve baş etme yöntemleri, koruyucu sağlık uygulamaları, egzersiz, beslenme vb. konularında eğiteceğiz. Yararlı olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

        Hollanda'yı kınadı

        Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Ayla Çelebi, öğretim elemanları Yrd.Doç.Dr. Havva Özkan ve Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Seher Ergüney, Hollanda'nın dünyayı şaşkına çeviren ilkel davranışlarını kınadılar. Korkut, Çelebi, Özkan ve Ergüney, yaptıkları açıklamada "Kadınlar gününde eğitimine başladığımız menopoz okuluna destek verenler olarak Hollanda'da bir kadın bakana reva görülen ilkel ve barbar davranışı kınıyoruz. Şiddetle ve nefretle kınadığımızı tün dünya kadınlarına duyurmak istiyoruz. Hollanda'nın ırkçı yönetimini, önce Hollandalı aydın, münevverler olmak üzere, özgür dünyaya şikâyet ediyoruz" dediler.

        (ERZ-ÖB-Y)

        12.03.2017 14:30:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler