Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selahiye'de tarihi konaklar restore edilecek

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Selahiye Mahallesi'nde yer alan tarihi konakların restore edilerek Samsun sokaklarının eski görüntüsüne kavuşacağını söyledi.

        Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve belediye yetkilileriyle birlikte Selahiye Mahallesi'nin tarihi dokusunu yerinde inceleyen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, yapılacak çalışmaların kent tarihini ortaya çıkaracağını vurguladı. Samsun'da ilk olarak Vezirköprü'de başlayan Sokak Sağlıklaştırma Projesi mahallelere yayılıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi kentin birçok yerinde tarihi evlerin bulunduğu sokakları restore ederek eski görüntülerine kavuşturacak.

        "Samsun sokakları eski görüntüsüne kavuşacak"

        Samsun'un hemen hemen her yerinde bu tür tarihi konakların bulunduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Binaların modernize edilmesi için gerekli altyapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Samsun tarihi eskilere dayanan bir şehir. Şehrimizde neredeyse her mahallede böyle tarihi binalar yer alıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür binaların güzelliğini ortaya çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun en güzel örneği Vezirköprü'de yer alıyor. Vezirköprü Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile eski kent dokusunu ortaya çıkarttık. Şimdi sırada Alaçam var. Alaçam ilçemizde de tarihi konakların bulunduğu sokakta sağlıklaştırma projesi yapıyoruz. Bugün incelediğimiz Selahiye Mahallesi'nde yer alan onlarca tarihi konağı restore ederek buradaki tarihi de canlandıracağız. Samsun Büyükşehir Belediyemiz ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın iş birliğiyle buna benzer birçok çalışmaya imza atacağız. Tarihi dokunun ortaya çıkmasıyla birlikte turizme katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ülkemizin birçok iline sadece tarihi konakları gezmek için turlar düzenleniyor. Sokak Sağlıklaştırma Projemiz tamamlandığında kentimizde bu turların içinde yer alacaktır. Türkiye'nin her yerinden tarihi binalara meraklı olan, böyle yerleri gezmekten keyif alan vatandaşlarımız kentimize gelecek ve Samsun tarihi hakkında bilgi sahibi olacak" dedi.

        Selahiye Mahallesi'nde yapılan incelemelere Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Yurt ve Zennube Albayrak ve ilgili birim müdürleri de katıldı.

        (KA-MAY-SO-Y)

        12.03.2017 14:32:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler