Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İvrindi'de Halk Eğitimi merkezi 140 kurs açtı

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Balıkesir İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde Gökçeyazı ve Büyükfındık Mahallesinde planlanan İŞKUR destekli 120 saatlik Sürü Yönetimi Elemanı ve 192 saatlik Mantar Yetiştiriciliği kursu açılışları yapıldı. Ayrıca, Gökçeyazı Mahallesinde Halk Eğitimi Merkezi ve BALMEK işbirliği ile gerçekleştirilen El Sanatları kursunun sergi açılışı yapıldı.

        Kurs ve sergi açılışlarına Kaymakam Server Sinanoğlu ve AK Partili Belediye Başkanı Recai Baytar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücel ile öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılara teşekkür eden İvrindi Halk Eğitimi merkezi Müdürü Arif Kunduzcu, "Yaptığımız bütün çalışmalarda en önemli hedefimiz ülkemizin gelişmesine ve güçlenmesine katkı sağlamaktır. Yapılan her çalışmanın sonunda kursiyerlerden olumlu dönütler gelmektedir. yöremizde hayvan yetiştiriciliği kurslarına büyük önem vermekteyiz. Çünkü, ilçemizin ekonomisi hayvancılığa dayalıdır. Hedefimiz, yaptığımız çalışmalarla üreticileri daha da bilinçlendirip kapasitemizi sürekli geliştirmektir. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında şu ana kadar 140 adet kursta 3000 kursiyere eğitim verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bu kurslardan bir bölümü hayvan yetiştiriciliği alanında yapıldı ve 600 üreticiye sertifika verildi. Kurumumuz diğer kurumlarla işbirliği yaparak niteliği arttırmaya büyük önem vermektedir. İŞKUR işbirliğinde yaptığımız kurslarda kursiyerlere İŞKUR İl Müdürlüğü tarafında 20 TL. cep harçlığı desteği verilmektedir. BALMEK kurslarında da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından araç gereç desteği sağlanmaktadır. Her iki kurumada katkılarından dolayı teşekkür ederiz." dedi.

        Açılışa katılan İvrindi Kaymakamı Server Sinanoğlu, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücel, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Fatih Aka ve İslam Aktepe, BALMEK Yaygın Eğitim ve Konservatuar Şube Müdürü Yücel Dağtaş, Ziraat Odası Başkanı Hasan Hüseyin Koyun, kursiyerlerle sohbet ederek yaptıkları çalışmaları çok beğendiklerini ve kurum amirleri olarak bundan sonraki çalışmalara da destek vereceklerini belirtti.

        (FT)

        12.03.2017 17:34:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler