Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyşehir'de YGS'ye katılan öğrencilere ve velilere çorba ikramı

        (Fotoğraflı)

        Ali Rıza Önses

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde ilki gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sona ermesinin ardından, Beyşehir Belediyesi tarafından sınava katılan öğrenciler ile ailelerine çorba ikramında bulundu. Beyşehir Belediyesi tarafından sınava katılanların ailelerinin ıslanmaması için de önlem alınırken, kampüs önüne kurulan çadırda veliler misafir edildi.

        Sınav merkezi olmasının ardından ilk YGS'nin yapıldığı Beyşehir'de 2 bin 464 aday ter döktü. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da sınavın yapıldığı okulları ziyaret ederek bilgiler aldı. Selçuk Üniversitesi kampüsüne gelen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, burada yaptığı açıklamada, Beyşehir'de ilk kez bir YGS'nin yapıldığını, bu sınava katılan 2 bin 464 adayın 8 farklı okulda ter döktüğünü belirterek, "Beyşehir'de yine bir ilki yaşıyoruz. KPSS ve Anadolu Üniversitesi açık öğretim fakültesi sınavlarının ardından artık YGS de Beyşehir'de yapılmaya başlandı. Böylesine yağmurlu ve bereketli bir günde, inşallah sınava giren öğrencilerimizin alacağı sonuçlar da bol ve bereketli olur. Beyşehir'de sınavların yapılmasıyla birlikte vatandaşlarımızın da Konya ve farklı yerlere gitme, yoldaki zaman ve maddi manevi kayıpları ortadan kalktı. Beyşehir'e sınav merkezini kazandırmış olduk. Beyşehirimizin sınav merkezi olmasında emeği geçen başta AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu olmak üzere, ÖSYM ve üniversitemiz olmak üzere herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Kaymakamımıza, üniversitemize, Emniyet Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bu sınavın sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yapılmasından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.Biz de bu vesile ile YGS'den çıkan öğrencilerimiz ve aileleri için sıcak çorba ikramında bulunduk" dedi.

        Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner ise, Beyşehir'deki ilk YGS nedeniyle ciddi bir trafik olacağını düşünerek gerekli tüm önlem ve tedbirleri aldıklarına vurgu yaparak, "Bu anlamda alınan tedbirler çerçevesinde hiç kimse mağdur olmadı. Bu anlamda kolluk kuvvetlerimiz, belediyemiz ve üniversitemiz ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        ÖSYM Beyşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Öztürk ise, Beyşehir'de ilk YGS'yi yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

        (ARÖ-FM-Y)

        12.03.2017 18:26:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler