Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aşırı yağışlar Silifkelileri korkuttu

        - Silifkeliler pazar günü akşam saatlerinde Silifke Kaymakamlığınca yaptırılan sel duyurusu ile tedirginlik yaşadı

        (Fotoğraflı)

        Murat Şengi

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Silifke ilçe geneline yağan yağmur su birikintileri oluştururken, Göksu Irmağının debisinin yükselmesine neden oldu.

        Aşırı yağışlar nedeniyle Celal Bayar Caddesi sonundaki Sarıcalar Köprüsü civarı ile Atatürk anıtı çevresinde yağmur suyu drenaj hatlarının yetersizliği ve tıkanması sonucu büyük su birikintileri oluştu. Yağmur suyu kaldırım seviyesine kadar yükseldi. Olası tehlikelere karşı sürekli bölgede kontrollerde bulunan MESKİ çalışanları suyun giderilmesi için çalışmalar başlattı. Su birikintisi oluşan bölgelere 4 ayrı vidanjörle müdahale eden MESKİ çalışanları 24 saat boyunca biriken suları vidanjörlerle çekip kanallara boşalttılar.

        Celal Bayar Caddesi Sarıcalar Köprüsü civarında her yağışta sorunlar yaşandığını belirten vatandaşlar çalışmalarından dolayı MESKİ çalışanlarına teşekkür edip, kalıcı çözümler bulunmasını talep ettiler.

        2004 yılında büyük bir sel felaketi yaşayan Silifkeliler pazar günü akşam saatlerinde Silifke Kaymakamlığınca yaptırılan sel duyurusu ile tedirginlik yaşadı.

        Silifke Kaymakamlığından yapılan duyuruda, "Yağan aşırı yağış nedeniyle; Bucaklı Mahallesi ve Sökün Köprüsünün aşağı kısımlarındaki tarım arazilerine bu gece Göksu nehri sularının girerek zarar verme ihtimali söz konusudur.

        Bucaklı Mahallesi ve Sökun Köprüsünün aşağı kısımları başta olmak üzere; Göksu nehri kenarında tarım arazisi olan vatandaşlarımızın muhtemel sel baskını nedeniyle duyarlı ve tedbirli olmaları önemle duyurulur" ifadelerine yer verildi.

        Uyarı sonrası nehre yakın olan bazı vatandaşlar araçlarını daha yüksek kesimlere taşırken, bir çok kişi de Taşköprü civarında nehrin yükselip yükselmediğini kontrol etti. Meraklı bakışlarla Göksu nehrinin akışını izleyen vatandaşlar, 2004 yılında seli yaşadıklarını, bir kez daha böyle bir olaya tanıklık etmek istemediklerini belirttiler.

        (MŞN-Y)

        13.03.2017 10:17:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler