Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Roman vatandaşların yoğun olduğu mahalleye Kur'an kursu

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Kur'ana Hizmet Derneği ve Buca Müftülüğü, Buca ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlara yönelik Şaban Hoca Kuran Kursunu dualarla hizmete açtı.

        Roman vatandaşların yoğunlukla yaşadıkları Buca ilçesindeki Gediz semtinde, Şaban Hoca Kuran Kursunun açılışı için tören düzenlendi. Kur'an-ı kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan Kur'ana Hizmet Derneği Başkanı Bünyamin Ertekin, Suriyeli kişilere yönelikte hafızlık kursu açacaklarını söyledi. Ertekin, "İzmir de bir ilk olan bu kursun 213 kayıtlı öğrencisi var. Gündüzleri kadınlara yönelik akşamda baylara yönelik olarak faaliyetlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki haftalarda da Suriyeli kardeşlerimize yönelik bir hafızlık kursu açacağız" dedi.

        Programa katılan İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir İl Müftüsü Prof Dr Ramazan Muslu da kursun hayırlı olmasını diledi. Buca Gediz Roman İlahi Grubununda seslendirdiği çeşitli ilahilerin ardından kurs dualarla hizmete açıldı.

        (AK-HG-Y)

        13.03.2017 11:38:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler