Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaş'ın Sahil Aklar, yeni bir yolla Yayla Aklar'a bağlanıyor

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya'nın Kaş ilçesi Aklar ve çevre Mahallelerinin yaylaya ulaşımını sağlamak üzere 12 kilometrelik yeni bir yol açıyor.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatı ile Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Kaş'ın Sahil Aklar ve Yayla Aklar arasına 12 kilometrelik yeni yol açıyor. Çalışmaları sona yaklaşan yolun son 1 kilometresi kaldı. Yolun alt yapı malzemesi Aklar Yaylası zirvesine kurulan şantiyeden çıkartılıyor. Şu ana kadar yol çalışmalarında 30 bin ton alt yapı malzemesi kullanıldı. Güzergah üzerinde yağmur sularının yolu bozmaması için 80 adet yağmur suyu drenaj büzü kullanıldı. Yolun stabilizesi oturduktan sonra mıcır ve filler malzemesi ile sıkıştırılacak ve asfalt döneminde yol asfaltlanacak.

        Dağlara şantiyeler kuruyoruz

        Büyükşehir Belediyesi ilçeler Koordinatörü İsa Akdemir, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Zeki Demiray, Kaş Koordinatörü Musa Yücel, Aklar Mahalle Muhtarı Ergün Ulutaş ve mahalle sakinleri yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri sürekli bir üst seviyeye taşımak istediklerini belirten İsa Akdemir, "Aklar sakinleri senelerce yaylaya patika yollardan develerle zorlu göçler yapmış. Şimdi buraya 12 kilometrelik bir yol yapıyoruz. Vatandaşlarımız daha güvenli bir şekilde ulaşımlarını gerçekleştirebilecek. Muğla Seydikemer sınırında yer alan bu yol Muğla'ya yayladan ulaşımı da sağlayacak. Bu yolu en az maliyetle bitirmek için çalışıyoruz. Şantiyemiz yayla Aklar'da bulunan dağın zirvesinde. Personellerimiz burada yatıp kalkıyor. Eşinden ve çocuklarından fedakârlık ederek özveri ile çalışan personellerimize teşekkür ediyorum."

        Hizmetler sınırları aştı

        AK Parti Kaş ilçe Başkanı Mutlu Ulutaş, yıllardır bekleyen hizmetlerin Büyükşehir Yasası sayesinde gerçekleştiğini belirterek, "Gazipaşa'dan Kaş'a kadar Antalya'nın her noktasına Büyükşehir Belediyemiz ulaşıyor. Vatandaşlarımız güven içinde yolculuklarını geçirebilecekleri güzel bir yola kavuştu. Menderes Başkanımıza ve tüm ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

        Yörüğün göç yolu yapıldı

        Aklar'ın Batı Torosların eteğinde bir Yörük Mahallesi olduğunu söyleyen Aklar Mahalle Muhtarı Ergün Ulutaş şunları ifade etti: "Mahallemiz Muğla ile Antalya sınırının kesiştiği bir noktada. Antalya'nın en batısında yer almaktadır. Yıllardan beri yapılması söz konusu olan sahil Aklar ile yayla Aklar arasındaki yol Menderes Başkanımız sayesinde çözüme ulaşıyor. Şu anda yolumuz hızlı bir şekilde yapılıyor. Bu yol sadece Antalya için değil, Muğla sınırdaki köyler için de önemli. Muğla'nın Seydikemer ilçesi sınırındaki Kumluova, Çayköy, Karadere, Eşen, Palamut gibi köylerin de sahilden yaylaya göç yolu. Yolda emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        13.03.2017 11:46:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler