Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Özyavuz'dan İstiklal Marşının Kabulünün 96. Yılı mesajı

        - Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz:

        - "Milli Şairimiz, yazdığı muhteşem mısralarla istiklal mücadelesini ebedileştirmiştir"

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Harran İlçe Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, İstiklal Marşının, tüm ulusun ortak sesi ve vicdanını temsil ettiğini belirterek, "Milletimiz, vatan sevgisini, istiklal aşkını ve milli mücadele ruhunu İstiklal Marşımızın mısralarında bulmuştur" dedi.

        Özyavuz, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 96. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Tüm ulusumuzun ortak sesi ve vicdanını temsil eden İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı.

        Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelesini, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırdığını ve ebedileştirdiğini belirten Özyavuz, "Milletimiz, kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek, ortak duygu birliğini sonsuza dek muhafaza edecektir. Bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıl dönümünün milletimize hayırlı olmasını diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimize armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin bütün üyelerini, Çanakkale ve İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini, saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum" dedi.

        (Şİ-OE-Y)

        13.03.2017 12:29:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler