Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğaseverlerden doğa gezileri

        (Fotoğraflı)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Dağcılık ve Doğa Severler Derneği üyeleri, yaz kış demeden gezi programlarını sürdürüyor.

        Belirli periyotlarla bir araya gelen Ahlatlı doğaseverler, Ahlat'ın tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Dağcılık ve Doğa Severler Derneği Başkanı Şeref Şerefoğlu, ilçedeki tarihi ve doğal güzelliklerin her mevsim ayrı bir güzelliğe büründüğüne değinerek, "Derneğimiz 2017 yılı ilk doğa gezisini geçtiğimiz hafta sonu yaptı. Ahlat'ımızın tarihi ve turistik yerlerini gezip görsek de, halen daha göremediğimiz yerler var. Harabeşehir Kalesinin güneyindeki mağaranın sonuna kadar gidemesek de görmüştük. Bu kez kalenin kuzeyinde bulunan iki mağarayı gezdik. Daha sonra karga köprüsünün doğu yakasından delikli taş ve Sultan Seyit istikametine doğru ilerleyerek orada bulunan mağaraları gezerek delikli taştan geçip dilek diledik. Ardından Madavans Kanyonunun doğu yakasından geçip, çok az kişinin bildiği Çalağan Köşküne doğru yürüyerek köşke çıktık. Ahlat'ın tarihini ve turistik yerleri ile doğal güzelliklerini görmek isteyenlere derneğimiz yardımcı olabileceği gibi gezi programlarımıza katılabilirler" dedi.

        (SAD-MSA-Y)

        13.03.2017 13:56:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler