Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İklim İçin STK Ağı'nın yüz yüze buluşma toplantılarının 3.'sü Ayvalık'ta gerçekleşti

        (Fotoğraflı)

        Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Kaz Dağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından yürütülen Birlikte Yeşil Enerjiye projesi kapsamında kurulan İklim İçin STK Ağı'nın yüz yüze buluşma toplantılarının üçüncüsü 11 Mart Cumartesi günü Ayvalık'ta yapıldı.

        Projenin destekçilerinden Ayvalık Tabiat Platformu'nun ev sahipliğinde yapılan "Şiddetsiz İletişim, Sivil İtaatsizlik, Savunuculuk" başlıklı toplantı, Kuzey Ege'nin değişik bölgelerinden gelen 80!e yakın STK üyesi ve konuşmacılar Eylül Özyürek ve Pınar İlkiz'in katılımıyla Ayvalık Sanat Fabrikasında gerçekleşti.

        Toplantının açılışında konuşan Ayvalık Tabiat Platformu sözcülerinden, Ayvalık Tabiat Derneği sekreteri Nebahat Dinler kuruluşundan bu güne platform olarak yaptıkları çalışmaları sundu ve çevre mücadelesinde dayanışmanın,ortak hareket etmenin önemine işaret etti.

        Dr. Eylül Özyürek, iletişim konusunda birbirini dinlemenin, empati kurmanın önemi vurguladı. Amaca yönelik çalışma/mücadele yaparken dikkat edilmesi gereken iletişim şekillerine örnekler verdi. Pınar İlkiz ise, savunuculuk çalışmaları ve sosyal medya kampanyalarının özenle ve bütünsel bir şekilde hazırlanması ve yürütülmesinin önemi üzerinde durdu. STKlar arası bağların yaratılması ve güçlenmesi amacıyla yapılan toplantı ilgi ile takip edildi.

        Toplantı sonrasında Ayvalık Tabiat Platformu üyesi AyşeYolageldili'nin rehberliğinde, Bonjour Pansiyon- TaksiyarhisAnıt Müzesi - Saatli Camii- Çınarlı Camii- Şeytanın Kahvesi- Aya Triada Kilisesi- Camlı Kahve- Macaron rotasında küçük bir Ayvalık gezisi yapıldı.

        (SS-BT)

        13.03.2017 14:06:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler