Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Kilis'te törenle kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabulünün 96. yıldönümü ve İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri, düzenlenen törenle kutlandı.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Kilis Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi tarafından Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

        İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili ile Kilis Valisi İsmail Çataklı'nın konuşmasının ardından şiirler okunarak, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı konulu sinevizyon gösterisi yapıldı. Törene Küfe adlı tiyatro gösterisi, İstiklal Marşının kabulünün adlı gösterini sunuldu. İstiklal Marşının tamamının okunmasının ardından, okullarda okuma dallarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.Törene Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, daire amir ve müdürleri ile davetliler katıldı.

        (MAD-OE-Y)

        13.03.2017 14:26:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler