Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Torbalı Belediyesinden minibüs şoförleriyle ilgili açıklama

        - Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez:

        - "Kimsenin işi ile aşı ile hattı ile oynamadık, oynamayacağız"

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Torbalı ilçesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararlarıyla izin belgeleri iptal edilen minibüs şoförleriyle ilgili açıklama yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, karara ilçe belediyesinin müdahale yetkisinin bulunmadığını bildirdi.

        Torbalı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından güzergah izin belgesi olmadığı için çalışmalarına izin verilmeyen 25 minibüs şoförüyle ilgili açıklama yaptı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, düzenlediği basın toplantısında, yaşanan ulaşım sorunun, bir önceki yönetimin hukuken yerine getirmesi gereken başvuruları yapmayarak, kiralama yolunu tercih etmesi ve şoför esnafından bu yöntemle para almaya devam etmesinden kaynaklığı olduğunu iddia etti. Başkan Görmez açıklamasında, "İl Trafik Komisyon Başkanlığının 29 Mart 2000 gün ve 2000/68 sayılı kararı ile Torbalı Belediyesine Torbalı sınırları içerisinde çalıştırılmak üzere 14 adet halk otobüsüne güzergahlı çalışma izni verilmiş. 29 Eylül 2000 tarihinde İl Trafik Komisyon Başkanlığının 2000/183 sayılı Komisyon Kararı ile Torbalı Belediyesi denetiminde çalışan halk otobüsü sayısı 14'den 30'a yükseltilme kararı verilmiş ve o günden sonra Torbalı içerisinde kiralanan 25 adet araçla ulaşım sağlanmıştır. 28 Mart 2004 tarihindeki yerel seçimlerde İsmail Uygur belediye başkanı olmuş, 23 Temmuz 2004 tarihinde yürürlüğe giren 5216 sayılı Büyükşehir Yasası ile Torbalı ilçesi büyükşehir sınırları içerisine dahil olmuştur. O dönemde İlçe ulaşımı sağlayan 25 adet aracın plakaları ve güzergahları, Ulaşımdan Sorumlu İzmir Büyükşehir'e bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezine (UKOME) bildirilmiş olsaydı, tahdit kapsamına alınabileceği UKOME'nin yetkilileri tarafından her ortamda söylenmiştir. Dönemin Belediye Başkanı İsmail Uygur bunun aksine 25 adet araçtan kiralama yoluyla para almış ve araçları bu yöntemle çalıştırmıştır. Özetle bugünkü kaos ve karmaşa 2004 yılındaki yanlış uygulamadan kaynaklanmıştır. Ocak 2014 yılında İsmail Uygur süresi dolan 25 adet araca UKOME'nin oluruyla hatları kiralama yoluyla araçları çalıştırmaya devam etmiş, köy minibüslerinin bu kararı mahkemeye vermeleri neticesinde 3. İdare Mahkemesinin 2015/623 No'lu kararıyla usulsüz hatları kiraladığı için 25 adet aracın taşımacılığına son vermiştir. Ulaşımda aksamalar meydana gelmiştir" diye konuştu.

        "Kimsenin işi ile aşı ile hattı ile oynamadık, oynamayacağız"

        Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, açıklamaya şöyle devam etti:

        "Bizim dönemimizde ise 12 Aralık 2015 tarihinde Ege Üniversitesiyle protokol yapılmış bilimsel ulaşım raporu hazırlatılmış bu raporla UKOME'ye başvurulmuş 13 Ocak 2016/51 No'lu UKOME kararıyla Torbalı Belediyesince 2 yıllığına 25 adet araç kiralama yetkisi verilmiş ve ihaleyi halen çalışan şirket kazanmış ve çalışmaya devam etmişlerdir. Taki İzmir Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliğinin görüşüne dayanarak 09 Kasım 2016/709 sayılı kararıyla Büyükşehir Belediyesi sınırlarında ulaşım yetkisinin UKOME'de olduğu bu yetkinin İlçe Belediyelerine devredilemeyeceği yönünde karar alınmış ve belediyemiz adına hizmet veren 25 adet aracın çalışması büyükşehir belediyesince sonlandırmış güzergah izin belgesi vermemiştir. Belediyeye üç beş kuruş kazandırma hevesi ve mevcut dolmuşçuları siyaseten elinde tutma hırsı ile 2004 yılında bu araçları UKOME'ye bildirmeyip 17 yıldır emek veren ter döken bu esnaf arkadaşlarımızın mağdur olmasına yol açmıştır. Bugün hala kamuoyunu yanıltmak için 'Torbalı Belediyesi isteseydi bu iş olurdu' demek sureti ile kendisinin sebep olduğu bu kaostan sıyrılmaya çalışmaktadır. Bu gerçeği aslında bugün Torbalı'da dolmuş esnaflığı yapan bütün esnaf kardeşlerim çok net bilmektedirler. Tamam siyaset yapsın da insanları doğruların tam tersine tahrik edici ve ilerde telafisi güç olaylara itecek şekilde yönlendirirse bunun vebalinden kurtulamayacağını bilsin. Buradan şoför esnafına da sesleniyorum; Şunu bütün kamuoyu bilsin ki göreve geldiğimizden bu yana Torbalı Belediye Başkanı ve ekibim olarak mevcut hiçbir kimsenin işi ile aşı ile hattı ile oynamadık, oynamayacağız da."

        (HG-Y)

        13.03.2017 14:44:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler