Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEÜ'de İstiklal marşının 96. yılı nedeniyle konferans düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Sertaç Özdemir

        ZONGULDAK (İHA) - Bülent Ecevit Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla sergi ve konferans düzenlendi.

        Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programların açılışı BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyelerinin düzenlediği Karma Resim ve Heykel Sergisi ile yapıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyelerinin eserlerinden oluşan sergi hafta sonuna kadar gezilebilecek.

        Serginin ardından, Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yücel Namal'ın konuşmacı olarak katıldığı "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" başlıklı konferans düzenlendi. İlginin yoğun olduğu konferansa GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Şen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve Zonguldak halkı katıldı.

        Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve içinde yaşadığı sosyal zeminden bahseden Namal, İstiklal Marşı'nın yazılma serüvenini anlatarak ve Türk milleti için taşıdığı anlam ve öneme değindi.

        Konferans sonunda BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, konferansın ve günün anısına Yrd. Doç. Dr. Yücel Namal'a teşekkür belgesi takdim etti.

        (SÖ-SÖ-Y)

        13.03.2017 16:20:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler