Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bozyazı'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği

        (Fotoğraflı)

        Ali Tandoğan

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Bozyazı ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı düzenlendi.

        Müftülük Konferans Salonunda yapılan etkinliğe, Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan, Belediye Başkan Vekili Tarık Toklu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bulut, ilçe protokolü, gaziler, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Lütfiye Keskin Ortaokulu Öğretmeni Mustafa Arslan, Malazgirt'ten beri Türk vatanı olan Anadolu'nun işgal edildiğini, Sevr Anlaşmasıyla milletin yok edilmek istendiğini, Mustafa Kemal önderliğindeki Türk Kurtuluş Savaşının başlarında istiklal savaşının milli bir ruh içerisinde kazanılması imkanı sağlamak için Milli Eğitim Bakanlığının bir şiir yarışması düzenlediğini, yarışmanın tek şartının ise şiirlerin milli mücadele ruhunu ifade etmesi olduğunu söyledi. Kazanan şiire para ödülü konduğu için yarışmaya Burdur milletvekili olan Mehmet Akif Ersoy'un katılmadığını, Milli Eğitim Bakanının isteği üzerine Akif'in Türk ordusuna hitap ettiği şiirini yarışmaya koyduğunu belirten Arslan, "Yarışmaya 724 şiir katıldı. 1. İnönü Zaferinden sonra yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen 8 eser arasından Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı şiir TBMM tarafından 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilmiştir" dedi.

        Mehmet Akif Ersoy'un ödül olarak verilen 500 lirayı ise Hilali Ahmer'e bağışladığını ifade eden Arslan, "Milli marşımız, şairin Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine olan güvenini, Türk milletinin bağımsızlığa, vatanına dinine bağlılığını dile getirir. Milli marşımız, Türk milletinin yazdığı bağımsızlık destanının mısralara dökülmüş halidir. İşgalin kışından, bağımsızlığın baharına geçişin sevincidir. Mazlum milletlere yol gösteren ışıktır" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından öğrenciler arasında düzenlenen 'İstiklal Marşını En Güzel Okuma Yarışmasında' birinci olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Nilay Doğanay İstiklal Marşı'nın 10 kıtasıın okudu. Ardından Öğrenciler tarafından hazırlanan 'Bir Demet Menekşe' adlı tiyatro oyunu sergilendi. Törenin sonunda yarışmada dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

        (ALT-Y)

        13.03.2017 16:26:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler