Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstiklal Marşı'nın 96. yıldönümü kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Vedat Yunus İkizoğlu

        KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'da İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

        İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. Yılı, Kastamonu Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan törenle kutlandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kastamonu Mustafa Kaya Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri okundu. Ardından öğrenciler tarafından sahnelenen tiyatro gösterisi katılımcılardan büyük beğeni kazandı. Programda ayrıca İstiklal Marşı oratoryosu sahnelenerek öğrenciler tarafından da şiirler eşliğinde İstiklal Marşı'nın nasıl yazıldığının anlatıldığı bir gösteri yapıldı. Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı oratoryo gösterisi esnasında ilk defa Nasrullah Meydanında verdiği vaaz canlandırıldı.

        Programda konuşan Mustafa Kaya Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdullah Yağız, 600 yıllık koskoca imparatorluğun 20. asrın başında adeta doğum sancısında ölen bir ana gibi çöküverdiğini belirterek, "Fakat doğan çocuk yaşayacaktı. Hatta ölü ananın göğsünden süt emerek gelişecekti. Çünkü İstanbul simsiyah bulutlarla kaplı dururken Anadolu'da fecir aydınlığı halinde milli mücadelenin ilk kımıldanışı çoktan başlamıştı. Hepimizin malumu olduğu üzere 15 Temmuz günü ülkemiz, şerefli Türk askerinin üniforması ardına saklanmış hainlerin kalkışma teşebbüsü ile karşı karşıya kalmıştır. Ancak Aziz Türk Milleti, bu ülkeye saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale'de, Kut'ül Ammare'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ne cevap vermişse; aynı kararlılık ve dik duruşuyla tankın, topun, uçağın, karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilip 15 Temmuz'da da kalkışmacılara aynı cevabı vermiştir" şeklinde konuştu.

        Programın ardından şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        (Vİ-GY-Y)

        13.03.2017 16:26:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler