Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edremit'te İstiklâl Marşı'nın kabulü törenle kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Bekir Terzioğlu

        BALIKESİR (İHA) - Edremit'te İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü düzenlenen programla kutlandı.

        Şükrü Tunar Kültür Kültür Merkezi'nde Abidin Pak Pakmaya Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen törene, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Mahmut Altun, Belediye Başkanı Kamil Saka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Metin Örkçü, hayırsever Fernur Sözen ile okul, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Abidin Pak Pakmaya Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Delice yaptı. Programda İstiklâl Marşı'nı ezbere ve güzel okuma yarışmasında, dereceye giren öğrencilerin toplu olarak İstiklâl Marşı'nı okumaları katılanları coşturdu. Ardından ise resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, "Mehmet Akif Ersoy son devrin, vatan sevdalılarından olup, şiirleriyle yazılarıyla, konuşmalarıyla, milli mücadelenin manevi ateşleyicilerinden bir hatip, sancılı bir dönemin edebiyatında parlayan bir yıldızdır" dedi. Abidin Pak Pakmaya Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "15 Temmuz Şehitleri Anısına" video gösterimi izleyenlerden tam not aldı. Ardından günün anlam ve önemine uygun türküler seslendiren öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy ve İstiklâl Marşı konulu "Bir Destanın Yazılış Öyküsü" adlı tiyatro gösterisini sergilemeleri ile program sona erdi.

        (BT)

        13.03.2017 16:29:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler