Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yavuzelinde İstiklal Marşının kabulünün 96. yıl dönümü kutlandı

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde İstiklal Marşı'ın kabülünün 96. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

        Kutlama programı Yavuzeli Kaymakamlığı Rumkale Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Yavuzeli İlçe Müftülüğü Haci Hasan Alaparmak Cami İmamı Hafız Ahmet Yükselkaya Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Müdürü Hüseyin Kaplan konuştu. Günün önemine değinen Kaplan, Mehmet Akif Ersoy'u da rahmetle andığını ifade etti. 'Uyan' adlı şiirini Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencilerinden Ceyda Çelik, 'Uyan' adlı şiirini okudu. Ardından ise Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan belgesel filmi izlettirildi. Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ahmet Semih Tut'un hazırlamış olduğu, 'Bir gazinin verdiği ders tiyatro' gösterisi izlendi. Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencilerinden Melda Güngör'ün "Cenk Marşı" adlı şiiri okunmasından sonra ise ilçe genelindeki okullardan seçilen öğrencilerin seslendirdiği İstiklal Marşı videosu izlendi. Program Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Recep Kaplan, "Ordunun Duası'' isimli şiiri okuması ile sona erdi.

        Öte yandan programa İlçe Kaymakamı Murtaza Ersöz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ufuk Yıldırım, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Müslüm Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Alçık, Ziraat Odası Bekir Sakar, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, kurum Amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        (SD-Y)

        13.03.2017 16:39:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler