Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Didim'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Çalışkan

        AYDIN (İHA) - İstiklal Marşının Kabulünün 96. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda İstiklal Marşının hangi koşullarda yazıldığını anlatan oratoryo sergilendi.

        Dün akşam saat 20:00'de Akbük Cemal Ergenekon Ortaokulu tarafından Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde düzenlenen programda Didim Kaymakamı İskender Yönden ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven ve eşi, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede ve eşi, Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut ile kurum amirleri, oda temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Cemal Ergenekon Ortaokulu öğrencisi Hilal Çeliker yaptı. İstiklal Marşının hangi koşullarda yazıldığını ve önemini dile getiren Çeliker "İstiklal Marşının vakur şekilde okumak milletimiz ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. İstiklal Marşının iyi anlayabilmek için M. Akif'i tanımak ve bilmek gerekir."dedi.

        Konuşmanın ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. İstiklal Marşının hangi koşullarda yazıldığını anlatan oratoryo ise salondakilerden büyük alkış aldı. Programında sonundan İstiklal Marşının Kabulünün 96. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ilçe protokolünce plaket verilerek ödüllendirildi.

        (HÇ-MB-Y)

        13.03.2017 17:12:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler