Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisalı başkanlardan Tıp Bayramı mesajı

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa'da belediye başkanları 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı kutlama mesajı yayınladı.

        Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, yayınladıkları mesajlarla 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

        14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Ergün, "İnsanlarımıza etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev tabiî ki doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza düşmektedir. Bu önemli görevi yürüten sağlık personelinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, mesleki sorunlarının giderilmesi hükümetlerin görevidir. İnsanların daha sağlıklı, daha mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp bilimi, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz' diyerek kendi sağlığını emanet ettiği ve hastalarını kendi yakını olarak kabul ederek hizmet veren, bu kutsal ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

        Başkan Çelik'ten Tıp Bayramı mesajı

        Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Sağlık sistemimiz ihtiyacı olana uzanan, kucak açan bir yapıya kavuştuysa bu güçlü yapının oluşmasında hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının katkısını inkâr edemeyiz. Bu gerçeklerden hareketle politikasını belirleyen Belediyemiz; sağlık çalışanlarımızın daha iyi koşullarda hizmet vermesi, halkımızın daha iyi hastane ortamına kavuşması ve kimsesiz, yaşlı ve engelli hemşerilerimizin sağlık hizmetlerine kolaylıkla erişebilmesini desteklemek adına üstüne düşeni eksiksiz yerine getirme çabası içindedir. Sağlık çalışanlarımızın isteklerini karşılamak konusunda ise onlara bir tuş mesafesi kadar yakın olduğumuzu özellikle ifade ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle sağlıklı bir toplum, temennisi ile gece gündüz demeden fedakarca sağlık hizmeti sunan, yaşamımızı emanet ettiğimiz tüm hekimlerimizin ve sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu bir hayat sürmelerini diliyorum"

        Doktor başkandan tıp bayramı kutlaması

        Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Sağlığa büyük önem veren hükümetimiz, bugün de çalışmalarını aksatmadan ve her geçen yıl üzerine katarak devam ettiriyor. Bunun en yakın örneğini yaşadığımız şehir olan Manisa'da da görmek mümkün. Turgutlu'da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 300 Yataklı Devlet Hastanesi, yakın zamanda hizmete başlayan 332 Yataklı Soma Devlet Hastanesi, yapımına devam edilen ve 570 Yataklı Manisa Şehir Hastanesi ve yine ilçemiz sınırlarında yapımına devam edilen 400 Yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesi bu çalışmalara verilecek örneklerin başında gelir. Sağlık gibi birçok konuda sağlam ve güçlü adımlar atarak geleceğe yürüyen Türkiye şimdi tarihi bir eşiğe gelmiş durumda. Bu vesileyle Türkiye'nin sağlıklı geleceği için mesai harcayan bütün tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı yürekten kutluyorum" diye konuştu.

        Başkan Şirin sağlık çalışanlarını kutladı

        Turgutlu Belediye Başkan Turgay Şirin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında "Bu çağda, sağlık alanında bilim ve teknolojinin tüm imkanlarının kullanılabilmesine rağmen, sağlık çalışanlarına karşı şiddet eğilimi gibi olumsuz durumlarla karşı karşıyayız. Bu anlamda son yıllarda sağlık çalışanlarına yaşanan şiddet eylemlerinin son bulmasına yönelik girişimlerin artması dileğiyle, insan odaklı kutsal görevlerini yerine getirmek için insanüstü çaba gösteren, şifa dağıtmayı insanî ve millî bir görevle yerine getiren, yeminine sadık tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, bugüne kadar kurtardıkları hayatlar ve tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

        Doktor Karaçoban sağlıkçıları unutmadı

        Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban da yayınladığı mesajında 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Başkan Karaçoban, "Özünde, karşılıksız hizmet ve fedakarlık olan mesleklerin başında hiç şüphesiz hekimlik mesleği gelmektedir. Gece gündüz demeden her yerde ve her koşulda görevlerini büyük özveriyle yapan, kendisini insanlara hizmet etmeye adamış hekimlerimiz ve sağlık personelimizin amacı hastalanan insanları sağlığına kavuşturmak, aynı zamanda da sağlıklı insanların sağlığını korumaktır. İnsanların kaliteli, mutlu bir yaşam sürmelerinin ana koşulu sağlıklı bireyler olmalarından geçmektedir. Bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler, eğitimin artmasına, üretimin güçlenmesine, ülkenin kalkınmasına dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunarlar. Bu duygu ve düşüncelerle en güç koşullarda bile büyük bir fedakarlıkla çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim" diye konuştu.

        (AY-Y)

        13.03.2017 17:17:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler