Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alaçam'da "İstiklal Marşı" programı

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Şükrü Uluçay

        SAMSUN (İHA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıldönümü Alaçam ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Kutlamalar çerçevesinde Alaçam Yenice Doyran Şehit Muhammet Aksu İlk-Ortaokulu tarafından "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı" düzenlendi. Yenice Doyran Şehit Muhammet Aksu İlk-Ortaokulu salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Günün anlam önemini belirten konuşma Alaçam Yenice Doyran Şehit Muhammet Aksu İlk-Ortaokulu Müdürü Ali Ak tarafından yapıldı. Ak, "İstiklal Marşı'nın yazılmasına neden olan süreci ve İstiklal Marşı'nın ruhunda var olan bağımsızlık iradesini belleğimizden silmeyip, sürekli canlı tutmalıyız. Genç kuşakların, Mehmet Akif Ersoy'un başta 'İstiklal Marşı' olmak üzere eserlerinin bütününde yer verdiği yol haritasını takip ederek ülkemizin gelişmesine, dönüşmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceklerine inanıyoruz" dedi.

        Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından öğrenciler tarafından İstiklal Marşı oratoryosu sahnelendi ve şiirler okundu. İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında 1 ve 2. olan öğrencilerin eserlerinin okumasının ardından İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ve Belediye Başkanı Hadi Uyar öğrencilere ödüllerini verdi. Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nın yazılışını anlatan belgesel, tiyatro, video ve müzikal gösterilerinin sunumu ile devam eden program şiirlerin okunmasıyla son buldu..

        Programa ayrıca Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Şenyurt, Emniyet Müdürü Kenan Bıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, İlçe Müftüsü Mehmet Süsün, Başhekim Dr. Radi Şen, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velisinin katıldı.

        (ŞU-SLH-Y)

        13.03.2017 17:45:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler