Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEMAD Genel Başkanı Keser: "Sandıktan ne çıkarsa çıksın, cumhuriyetten ve rejimden geriye dönüş olmaz"

        (Fotoğraflı)

        Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, Ayvalık'ta derneğin şubesine yönelik ziyarette bulundu. Keser, burada yaptığı açıklamada, "Biz demokrasiye saygılıyız. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın. Ama ne çıkarsa çıksın, cumhuriyetten ve rejimden geriye dönüş olmaz" dedi.

        TEMAD Genel Balkanı Ahmet Keser'in, beraberinde Genel Başkan Yardımcıları; Adnan Ayvacı, Mehmet Yağcı ve Seraceddin Eldem ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette; TEMAD Ayvalık Şube Başkanı İsa Aslan ve şube yöneticileri hazır bulundu.

        Şube yöneticileriyle sohbet havasında gerçekleşen ziyarette konuşan TEMAD Genel Başkanı Keser, "Bu kara parçasında yaşayan Türk Milleti'nin 4 bin yıllık tarihi var. Bu milletin ordusunun 2 bin yıllık bir tarihi var. Meşrutiyet dönemini de kabul edersek, ülkemizin 200 yıllık demokrasi tarihi var. 100 yıllık da Cumhuriyet ve demokrasi tarihimiz var. 1923 yılından sonra tek partili dönemde dahil gelen herkes gitti. Ama Atatürk kaldı. Önümüzdeki 100 yılda, 1000 yılda da hem Türk Milleti var olacak hem de ebedi başkomutanı da var olacak" dedi.

        Ahmet Keser yaptığı açıklamada, "Ordumuz da siyasallaşır, çoklu bakış açıları bir müddet sonra kamplaşmaya dönüşebilir, bunu bundan önceki seçimlerde ve dönemlerde de görebilirsiniz. Bizim taviz vermememiz gereken tek millet, tek bayrak, tek devlet ilkeleridir. Buna halel getirecek her türlü yapının, bu ordu da olsa, siyasette olsa karşısında olmak ve dikilmek gibi bir mecburiyetimiz var" ifadelerini kullandı.

        16 Nisan'da yapılacak referandumda sonucun 'Evet' ya da 'Hayır' da çıksa; 17 Nisan'da Türkiye'nin yeni bir iklime uyanacağını ve dolayısıyla Türk Milleti'nin kırılma tarihlerinden birisinin de 16 Nisan olacağını savunan Ahmet Keser, "Benim, siyasete bulaşmama gibi siyaseti önermeme gibi bir yaklaşımım var. Herkesin bireysel görüşleridir. İsteyen 'Evet' isteyen 'Hayır' oyu verir. Ama bizim için ana unsur; Cumhuriyet'tir, Atatürk'tür. Referandumdan 'Evet'de çıksa, 'Hayır' da çıksa bundan taviz verildiği an, bundan geriye dönüş olduğu an biz buna karşı duran güçlerin önünde oluruz. Biz demokrasiye saygılıyız. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın. Ama ne çıkarsa çıksın, cumhuriyetten ve rejimden geriye dönüş olmaz" dedi.

        "15 Temmuz'da millet, devleti sokaktan toplamıştır"

        Kendisinin ölçüsünün sandık olmadığını belirten TEMAD Genel Başkanı Keser, "Benim ölçüm milletin ferasetidir. 15 Temmuz'da, Türk Milleti devleti sokaktan toplamıştır. Şimdi devletin yapısı değişecek diyoruz ya; Türkiye'de şunu gördüm. Millet, devletin önünde bir güç. Gerektiğinde, devleti sokaktan toplayabiliyor. 15 Temmuz'da biz demedik mi, 'Ey Millet sokaklara çıkın' Devletin bir gücü vardır. Rejime karşı çıkanlara o gücüyle karşı koyar. Ama burada ana eksen güç. Sokağa çıkanlara baktığınızda, her partiden insan var. Bakın; 15 Temmuz ve 16 Temmuz akşamları itibariyle söylüyorum; o iki gecede sokaklarda her görüşten insanlar vardı. O her görüşte insan devletine ve cumhuriyetine sahip çıkmıştır" dedi.

        "Türklerin kültürel kodlarında korku yoktur"

        Rejim ile ilgili 'Evet' de çıksa, 'Hayır' da çıksa herhangi bir kaygı taşımadığını vurgulayan Keser, "Güvendiğim tek bir şey var; o da Büyük Türk Milleti. Türk Milletini tanımayan insanlar, 16 Nisan'da sandıktan çıkacak 'Evet' ya da 'Hayır' sonucundan kaygı duyabilirler. Ama milletimizi tanıyan insanlar bu kaygıyı taşımazlar. Türklerin kültürel kodlarında korku yoktur. Korku; sonradan bizlere empoze edilen bir şeydir. Türk milleti rejiminin değiştirilmesine asla izin vermez. Bunu çok net söylüyorum. Buna, 'Evetçiler' de, 'Hayırcılar' da izin vermezler. Bu yüzden herhangi bir korku yaşanmasın. Hiç kimse endişe etmesin. Hepimiz buradayız. Sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın, Cumhuriyete halel geldiği an biz tekrar görev üstleniriz" diye konuştu.

        (SS-AŞ-Y)

        13.03.2017 18:27:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler