Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmet Akif Ersoy Gölbaşı ilçesinde anıldı

        (Fotoğraflı)

        Kürşat Aktaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Gölbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

        Programa Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Personel Binbaşı Serdar Atakan, Gölbaşı Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Bekir Gaznevi, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayana program İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir'in konuşması ile devam etti. Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir yaptığı konuşmada "Akif, İstiklal Marşı´mızla İstiklal Savaşı´mızın destanını yazmıştır. Bu destan, gerçekten de Kurtuluş Savaşı´mızın özeti ve çekirdeğidir. Milli Marşı´mızda bu aziz milletin imanını, kahramanlığını, bağımsızlık aşkını, vatan, millet, din, devlet sevdasını, haksızlık karşısında bir aslan kesilişini, vicdan, merhamet, haya duygularını kısaca bizi biz yapan bütün unsurlarını görmeniz mümkündür. İstiklal Marşı´mızla ilgili olarak Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal, 'Bu marş bizim inkılabımızı anlatır' diyor. İstiklal Marşı´nda, istiklal davamızı anlatması bakımından büyük manası olan mısralar vardır" dedi.

        Gölbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından okunan şiirler ve oratoryo gösterisinin ardında Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan tiyatro ve slayt gösterisi yapıldı.

        12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma haftası kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim alanlarındaki yarışma sonucunda derece girenlere çeşitli ödüller verilerek program sona erdi.

        (KA-AHM)

        14.03.2017 10:03:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler