Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gültekin: "Hollanda gerekli cevabı 16 Nisan'da alacak"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - AK Parti Mezitli ilçe Başkanı İhsan Gültekin, Hollanda'da yaşanan olaylara tepki göstererek, "Hollanda gerekli cevabı 16 Nisan'da alacak. Bu davranış karşısında özür dilenmesi kesinlikle yeterli olmayacaktır ve gereken cevap devlet büyüklerimiz tarafından verilecektir" dedi.

        Hollanda polisinin Türk vatandaşlarına yönelik saldırısını ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk Konsolosluğu'na alınmamasını sert bir dille kınayan Başkan Gültekin, yapılan yanlışın sadece oradaki Türk vatandaşlarına değil tüm Türkiye Cumhuriyeti'ne yapıldığını ifade etti. Gültekin, "Hollanda yaptığı bu davranış karşısında gereken cevabı mutlaka alacaktır. Hollanda hükümetinin bu davranışını esefle kınıyorum. Bu davranış karşısında özür dilenmesi kesinlikle yeterli olmayacaktır ve gereken cevap devlet büyüklerimiz tarafından verilecektir. İnsanların üzerine köpekleri ve atları sürmeleri vahşetin göstergesidir. Diplomatik dokunulmazlığı olan bir Bakanın kendi konsolosluğuna alınmaması da ayrıca abeslik arz ediyor. Biz gereken cevabı 16 Nisan'da sandıkta vereceğiz" şeklinde konuştu.

        (KRY-Y)

        14.03.2017 10:24:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler