Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mustafa Şükrü Nazlı, gençlerle buluştu

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, İl Gençlik Kolları Başkanlığının Tavşanlı'da düzenlediği 'genç kürsü' programında, gençlerle buluştu.

        AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Sinan Karşıyaka ve Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Batur'un da katıldığı programda 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylamasının önemi gençlere anlatıldı.

        Milletvekili Nazlı, "Değişimden ve dönüşümden yana olan, gelecek odaklı politikalar üreten AK Parti gençlerin partisidir. Gençlerimize güveniyor; gençliğimizi bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz. Bu doğrultuda; düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, yeniliğe ve gelişmeye açık, farklılıklara saygılı, ahlaki değerlere sahip, karar süreçlerine katılan, ülkemiz meselelerine ve çevreye duyarlı, sağlıklı ve güçlü bir gençliğin yetişmesini hedeflemekteyiz.Partimiz, gençlerimizin; siyasette, ekonomide ve toplumsal hayatta daha aktif rol almalarını sağlayarak, sorumlu, bilgili ve özgüven sahibi olmalarına azami önem vermektedir.Yeni sistemle siz gençleri de ilgilendiren önemli bir değişikliğe gidiyoruz. Seçilme yaşını 25'den 18'e indiriyoruz. Bu değişiklikle siz gençlere olan güvenimizi bir kez daha ortaya koymuş oluyoruz.16 Nisan yaşları 18 ile 25 arası olan milyonlarca gencimizin günüdür. Bu halk oylaması ülkenin yeni sisteminin olduğu kadar geleceğimizi siz gençlere emanet etme kararımızın da oylaması olacak niteliktedir. Hem bu süreçte hem de daha sonrasında gençlerimizin üstlerine düşen görevleri layıkıyla yapacakları konusundaki güvenimiz tamdır" diye konuştu.

        "Avrupa'yı Recep Tayyip Erdoğan korkusu sardı"

        Nazlı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yapılan bu kabul edilemez durum için "şiddetle kınıyorum" dedi. Nazlı, "Referandumun ne kadar önemli olduğunu ve Türkiye'nin nasıl bir iş başardığını da buradan görebiliyoruz. Türkiye'nin mevcut sistemde yapacağı değişiklik Türkiye'nin ağırlıklarında kurtulması Türkiye'de milli iradenin hâkim olması Avrupa'yı rahatsız etmektedir. Bütün Avrupa ülkelerini Recep Tayyip Erdoğan korkusu sarmış durumdadır. Bundan dolayı her türlü hukuk ihlalini yapmaktadırlar. Bütün dünyanın önünde gerçekleşen bu hadise Avrupa Birliğinin savunduğu değerlerde samimi olmadığını bunları birer maske olarak kullandığını hep birlikte görmüş olduk" şeklinde konuştu.

        "Srebrenitsa da 25 bin insanın soykırımı Hollanda'ya aittir"

        AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, 25 bin mazlum Bosnalı insanı Sırplara teslim edilmesinin ayıbı da Hollandalılara aittir" dedi. Nazlı, "1992 yılında Srebrenitsa'da Hollanda tarafından himaye altına alınan 25 bin mazlum Bosnalı insanı Sırplara teslim edilmesinin ayıbı da Hollandalılara aittir. Bu 25 bin insanın katliamından da Hollanda sorumludur. Bugünkü elde ettikleri refah seviyesini Milyonlarca insanın kan ve gözyaşına borçlu olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla Avrupa gerçek yüzünü göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti hükümetimiz ve devletimizde gerekli tedbiri alıp bütün dünyanın önünde yapılan bu muameleyi anlatıp kanun ve hukuk çerçevesi içinde Türkiye'nin haklarını savunmaya devam edecektir " ifadelerini kullandı. (EFE)

        14.03.2017 11:20:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler