Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dinar'da 90 öğrenciye yazılım kursu verildi

        (Fotoğraflı)

        Gökten Ceylan

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Dinar Belediyesi öncülüğünde ilçede yaşları 8-12 arasında değişen 90 çocuğa yazılım kursu verildi.

        Özel bir banka, bilişim firması, Habitat Derneği ortaklığında Dinar Belediyesi ev sahipliğinde 90 öğrenciye yazılım kursu verildi. Çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmek üzere hayata geçirilen "Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor" projesinde Dinar'da eğitimleri tamamlandı. 3 hafta boyunca Dinar Belediyesi meclis salonunda yapılan eğitime 8-12 yaşları arasında 90 çocuk katıldı. Kursla ilgili bir açıklama yapan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar eğitimin başarılı bir şekilde son bulduğunu vurgulayarak "Dinar Belediyesi olarak her zaman ilçemizde sosyal faaliyetlere önem verdik, halkımızda bizi şaşırtmadı. Yoğun bir katılımla bu faaliyetimize katıldı, bu programa başlamadan Habitat Derneği gönüllü eğitmenlerimizle tasarısını hep beraber yapmıştık 2 hafta sürmesi ve toplam 60 çocuğumuza bu kursu vermeyi hedeflerken, Dinarlı vatandaşlarımdan yoğun talep görerek kursumuzu 3 haftaya çıkardık. Bu günde eğitimimiz son buldu ancak bu eğitimlerimiz devam edecek, her şeyin başı eğitimden geçiyor. Devletimizi daha refah ve muasır medeniyetler seviyesine getirmek için çocuklarımıza iyi eğitim vermeli ve onları pozitif davranışlar yönünde yönlendirmeliyiz" diye konuştu.

        Yazılım kursunda 90 öğrenciye katılım sertifikaları verilmesinin ardından program sona erdi.

        (GC-

        14.03.2017 11:41:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler