Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nefes al hareket et, yaşadığını farket

        (Fotoğraflı)

        Dursun Murat Aydın

        ERZURUM (İHA) - Pulmoner Rehabilitasyon Haftası nedeniyle Oltu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından İmam Hatip Lisesi Salonunda öğrencilere "Nefes Al Hareket Et, Yaşadığını Farket" konulu bir konferans verildi.

        Konferansı veren Toplum Sağlığı Merkezi doktorlarından Furkan Anık, "Sigarayı bırakarak, ilaçlarını doğru kullanarak ve düzenli egzersiz yaparak akciğerlerinizi güçlendirmek elinizdedir" dedi.

        Pulmoner Rehabilitasyonla kişinin nefes darlığı ile başa çıkabilmeyi aynı zamanda daha güçlü ve sağlıklı hissettiğini aktaran Dr. Furkan Anık, "Pulmoner Rehabilitasyon, uzun süreli solunum hastalığı olanlar için uygulanmakta olup nefes darlığı nedeniyle yaşam kalitesi bozulan hastalara yönelik bir programdır. Pulmoner Rehabilitasyon konusunda eğitimli ve deneyimli hekimler, fizyoterapistler, diyetisyenler, sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar bir ekip olarak birlikte hastalığınızla başa çıkmanızı sağlayacaklardır" şeklinde konuştu.

        Toplum Sağlığı Merkezi hemşirelerinden Ayfer Albayrak ile birlikte öğrencilere Pulmoner Rehabilitasyonun içeriği, programdan nasıl yararlanılabileceği, kimlerin başvurabileceği ve önemi konusunda bilgilendiren Dr. Furkan Anık, "Her gün en az 20 dakika düzenli yürüyüş, en basit ve en önemli egzersiz programı olarak uygulanmaya başlanabilir" dedi.

        (DMA-AT-Y)

        14.03.2017 11:41:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler