Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fatma Nine'ye ev sürprizi

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre ilçesinde toprak evde yaşayan 87 yaşındaki Fatma Düngüllü'ye yeni ev inşa etti.

        Demre'nin Yavu Mahallesi'ndeki toprak evinde iki oğlu ile birlikte yaşamını sürdüren 87 yaşındaki Fatma Düngüllü, 66 yıl önce henüz 20 yaşındayken gelin olarak geldiği evde seneler boyunca su sıkıntısı yaşamış, çevrede bulunan kuyulardan su ihtiyacı karşılayan yaşlı kadının evine Büyükşehir Belediyesi içme suyu getirmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Torosların eteğinde yaşayan Fatma Nine'yi derme çatma evinde ziyaret ederek, sevincine ortak olmuştu. Fatma Nine, Büyükşehir Yasası'yla Antalya'ya gelen hizmetlerin sembolü haline gelmişti.

        Türel sözünü tuttu

        Türel, Fatma Nine'ye yine mutluluktan ağlatan bir sürpriz yaşattı. Başkan Türel, Fatma Nine'ye ziyaretinde verdiği 'Sana yeni ev yapacağız' sözünü yerine getirdi. Fatma Nine'nin başına yıkılmak üzere olan, damı akan, penceresi, mutfağı, tuvaleti dahi olmayan evde yaşamasına izin vermeyen Türel, yepyeni bir ev hediye etti. Harabeyi andıran derme çatma ev yıkılarak, yerine üç odalı, tuvaleti, banyosu ve mutfağı olan yalıtımlı ve konforlu bir ev inşa edildi. Eşya yardımı da yapılan Fatma Nine, oğulları ile birlikte yeni evine yerleşti.

        Eski günlerini anlatan Fatma Düngüllü, "Buralar öncesi bir kuru duvardı, mutfağım yoktu, banyom, tuvaletim yoktu. Evi yıkıp yenisini yapacağız dediklerinde önce benim yuvamı bozmayın dedim. Ama şimdi çok mutluyum" dedi.

        Fatma Nine'nin iki oğlu Osman ve Süleyman Düngüllü ise çocukluklarından bugüne yıllardır yaşadıkları sıkıntıların Menderes Türel ile son bulduğunu söyledi. Osman Düngüllü; "Şu yollardan biz tırmana tırmana gelirdik. Kuyulardan kurtlu su içerdik. Rüzgarda ayazda toprak evimiz akardı, içerisi su dolardı. Şimdi durumumuz çok iyi Allah'a şükür. Ev de yapıldı, su da geldi, yol da yapıldı. Menderes Türel bu kadar bize hizmet etti, bizim başımızda dursun Allah ondan razı olsun" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        14.03.2017 11:47:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler