Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karacabey Meslek Yüksekokulu Kızılay'a kan bağışında bulundu

        (Fotoğraflı)

        Yasin Keskin

        BURSA (İHA) - Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kızılay ile ortaklaşa düzenledikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bağışında bulundu.

        Karacabey MYO'ya gelen Kızılay ekipleri, büyük özveri gösteren öğrencilerden yaklaşık 90 ünite kan aldı. Diğerlerine örnek olmayı hedeflediklerini belirten öğrenciler, kan vermenin önemine değindi. Kızılay'ın hayata geçirdiği 'Hedef 25' projesine destek veren Karacabey MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar, "Kan verme projemiz, akademisyenlerin, personelin ve öğrencilerin katıldığı geleneksel bir etkinlik haline geldi. Her yıl daha fazla kan bağışında bulunuyoruz. Yılda iki kez organize ettiğimiz etkinlik sayesinde Kızılay için sadece okulumuzda yaklaşık 90 ünite kan toplanıyor" dedi.

        Kızılay Kan Merkezi Organizatörü Burak Lütfü Ümit ise, Karacabey MYO'ya gerçekleştirdikleri kan verme etkinliğinden dolayı teşekkür etti. Proje kapsamında bir gün boyunca yaklaşık 90 ünite kan topladıkları bilgisini veren Ümit, "Uludağ Üniversitesi'nin diğer birimlerinde de bu çalışmayı yürütüyoruz. Buradan yıllar geçtikte daha fazla kan almaya başladık. Önceki senelerde 20-30 ünite kan topluyorduk. Bugün artık 90 ünite kan seviyelerine geldik. Kan veren, bu kampanyamıza duyarlılık gösteren yöneticilere ve öğrencilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        (AÇ)

        14.03.2017 13:33:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler