Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çalışkan: "Mersin, ikinci İstanbul olacak"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkan Yardımcısı Murat Çalışkan, Marmara havzasının artık tıkandığını ifade ederek, "Türkiye'nin ikinci bir İstanbul'a ihtiyacı var, buna da en uygun il Mersin. Mersin, ikinci İstanbul olacak" dedi.

        MTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Çalışkan, İstanbul'u da içerisinde bulunduran Marmara havzasının yatırıma doymuş bir bölge olduğuna dikkat çekerek, "Çukurova bölgesi ise tam anlamıyla yatırıma aç bir bölge. İstanbul daha ne kadar büyüyebilir? Lojistik üstünlüğü ile İstanbul'un tek alternatifi Mersin'dir. Sanayisi, tarımı, turizmi, limanı, yapılacak bölgesel hava limanı, ticareti, Türkiye'nin en uzun sahil şeridi ile Mersin alternatif bir İstanbul'dur" şeklinde konuştu.

        Mersin'de her geçen yıl yeni sanayi alanlarının açıldığını vurgulayan Çalışkan, "3'üncü Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Hemen ardından 4'üncü, hatta 5'inci organize sanayi bölgesinin çalışmaları başlamalı. Şu an yatırım yapmak için Mersin Tarsus Organize Sanayi'ne (MTOSB) müracaat etmiş 200'e yakın firma olduğunu biliyoruz. Bu kentimizin hem istihdamına hem de gelişimine katkı sunacaktır. Ayrıca Mersin Şehir Hastanesi ile birlikte sağlık turizminin de canlanacağını umut ediyoruz. Bu anlamda da Türkiye'nin ilk şehir hastanesini Mersin'e kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

        2013 Akdeniz Oyunları'nda Mersin'e yapılan tesislerin daha aktif kullanılması gerektiğine de vurgu yapan Çalışkan, "Bu tesisler çürümeye terk edilmemeli. Türkiye'de gerçekleştirilen önemli şampiyonaların Mersin'e daha çok getirilmesi için çalışma yürütülmelidir" ifadelerini kullandı.

        (KRY-Y)

        14.03.2017 13:43:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler